Lise mezunu hemşirelik yapamayacak

Lise mezunu hemşirelik yapamayacak

Sağlık meslek liseleriyle ilgili değişiklik gündemde.

2013.10.08 22:45 - Son Güncellenme: 2013.10.08 22:49 - Sağlık
A
Lise mezunu hemşirelik yapamayacak

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, tam günle ilgili yasa tasarısında sağlık meslek liseleriyle ilgili değişiklik yapmayı planladıklarını söyledi.

TBMM'de gazetecilerin sorularını yanıtlayan Müezzinoğlu, tam gün ile ilgili düzenlemenin yetişmemesi halinde Kurban Bayramı sonrasında Genel Kurul'da ele alınacağını belirtti.

Düzenlemeye yapılacak ilavelerle ilgili bazı görüşleri olduğunu, bunları yarın değerlendireceklerini anlatan Müezzinoğlu, "İlave birkaç önerimiz olacak. Önergelerle yapılacak" dedi.

Yapılacak ilaveler konusunda hemşirelikle ilgili bir düzenleme düşündüklerini kaydeden Müezzinoğlu, şunları kaydetti:

Hemşirelere Yeni Düzenleme

"Sağlık meslek liseleriyle ilgili bir düzenleme planlıyoruz, yarın son şeklini verditen sonra da torba tasarı içine konabilirse ek madde olarak koyacağız, olmazsa ayrı bir tasarı hazırlayacağız.

İki yıl önce 5 yıl uzatılmış. İki yıl önce 5 yıl uzatılırkenki veriler, bize yeni bir 5 yıl uzatma projeksiyonunu vermiş. Çünkü o zaman özel sağlık meslek liselerine başvurular bin 800'lerde.

Bu yıl 33 bin-36 bin. Bu seneye 50 bin olacak demektir. MEB'in kamu meslek liselerinde de başvuru anormal artmış. Bu yıl için 70 bin kayıt var. Bu kayıt 2-3 yıl önce 22 bindi. Bizim önümüzdeki yıldan itibaren bir yeni düzenleme, yeni projeksiyonu getirmemiz lazım.

O nedenle gerek özel sağlık meslek liselerinden gerekse MEB'e bağlı kamu meslek liselerinden mezun olacak arkadaşlarımıza hemşire, ebe diploması değil yardımcı hemşire, yardımcı ebe veya yardımcı sağlık teknisyeni şeklindeki bir düzenlemenin altyapısını hazırladık.

Eğer öğrenci üzerine 4 yıl lisans yapıyorsa hemşire, ebe, sağlık teknisyeni olacak.

Yoksa 4 yıl okuyanların yardımcısı olacak. Bunların yapacakları görevleri de tarif edeceğiz. Bunu yönetmeliklerle düzenleyeceğiz.''

Müezzinoğlu, tasarıda tam günle ilgili değişiklik yapılmayacağını söyledi.

Diğer Sağlık ve Beslenme Haberleri için tıklayın


2013.10.08 22:45 - Son Güncellenme: 2013.10.08 22:49 - Zeynep Çelik
A