Ligin dibi kördüğüm

Ligin dibi kördüğüm

Spor Toto Süper Lig'de bitime beş hafta kala düşme hattı iyice karıştı. İşte alt sıralardaki son durum.

2013.04.15 11:38 - Son Güncellenme: 2013.04.15 11:38 - Spor - HABER MERKEZİ
A
Ligin dibi kördüğüm

Haftalar geçip ligin boyu kısaldıkça Spor Toto Süper Lig'de düşme hattı iyice karışmaya başladı. 18. sırada bulunan Mersin İdman Yurdu'nun matematiksel olarak şansı sürse de Akdeniz ekibinin küme düşmesine herkes kesin gözüyle bakıyor. Ancak bir alt lige düşecek son iki takım olmamak için kalan haftalarda neredeyse yedi takım mücadele edecek.

29. hafta sonunda Orduspor 29 puan ile 17. sırada Akhisar Belediye ise 32 puan ile 16. sırada bulunuyor. 15. sırada bulunan İBB 33, 14. Karabük'ün puanı ise 34. Elazığspor 35 puan ile düşme hattının üç puan üstünde bulunurken 36 puanlı Gaziantepspor ile Sivasspor da aşağıdaki takımların nefeslerini enselerinde hissediyor.

Ordu'da değişiklik
Orduspor Süper Lig'de oynadığı son 5 maçın hepsini kaybetti ve düşme hattının adaylarından biri oldu. Karadeniz ekibinde kaybedilen Trabzonspor maçından sonra Arjantinli teknik adam Hector Cuper ile yollar ayrıldı ve göreve Cevat Güler getirildi. Güler, Galatasaray'ın 2007-2008 sezonunda elde ettiği şampiyonlukta sezonun son bölümünde takımın başına geçmiş ve takımın kenetlenmesinde önemli rol oynamıştı. Ordu doğumlu olan tecrübeli futbol adamının Karadeniz ekibini ligde tutup tutamayacağı ise merak ediliyor.

Orduspor'un gelecek beş hafta fikstürü ise sırasıyla şöyle: Kasımpaşa (içerde), Beşiktaş (deplasman), Bursaspor (İçeride), Antalyaspor (Dışarda), Akhisar (İçerde)

Akhisar direniyor
Oynadığı son iki maçı kazanarak oynadığı iyi futbolun karşılığını almaya başkayan Akhisar ise sezon başından beri 16. sırada ilk kez bu kadar yaklaştı ve umutlandı. Ege ekibinin kalan beş maçı ise oldukça zorlu. 30. hafta Beşiktaş'ı konuk edecek olan Hamza Hamzaoğlu'nun öğrencileri sonra sırasıyla Bursaspor ile Antalyaspor'a konuk olacak. Sondan bir hafta önce Mersin İdman Yurdu'nu evinde ağırlayacak olan Ege takımı son haftada ise Orduspor ile gerçek manada bir finale çıkacak.

İBB ateşi hissediyor
Bülent Korkmaz yönetimindeki İBB, Süper Lig'de oynadığı son 10 maçtan sadece bir tanesini kazanabildi ve bir anda düşme hattı ile arasında 1 puan kaldı. Gelecek hafta 33 puanlı İBB'nin konuğu, 36 puanlı Gaziantepspor olacak. İki takım da kazanarak nefes almak istiyor.

Ancak kazansa bile İBB'nin işi hiç kolay değil çünkü son dört haftada dışarıda Sivas, içiride Fenerbahçe, yine deplasmanda Trabzonspor ve son haftada evinde Kasımpaşa ile karşılaşacak.

Kazanmayı unutan Karabük
İBB gibi kazanmayı unutan bir diğer takım ise Karabükspor. Karadeniz temsilcisi oynadığı son 11 maçtan sadece bir tanesini kazandı. Mesut Bakkal'ın öğrencileri gelecek hafta Mersin İdman Yurdu'nu ağırlayacak. Karabük sonraki iki hafta ise önce Elazığ'a konuk olacak sonrasında ise Gaziantep'i konuk edecek.

Karabük son iki haftada ise Sivas'a konuk olacak ve Fenerbahçe'yi ağırlayacak.

Elazığ'ın kaderi kendi elinde
Elazığspor Yılmaz Vural'ın gelişiyle birlikte son üç sıradan kurtuldu ve düşme hattı ile arasına üç puan koydu. Bitime beş hafta kala Vural'ın öğrencileri puan olarak kendisinden alt sırada bulunan Karabük ve Mersin ile ve 29. hafta itibariyle kendilerinden birer puan yukarıda olan Gaziantep ile karşılaşacak. Hal böyle olunca Elazığ kendi göbeğini kendi kesecek desek yanılmış olmayız.

Rahatlamak istiyorlar
36 puanlı iki takım Sivasspor ile Gaziantepspor ise az da olsa hala düşme tehlikesini hissediyor. Her iki takımın da lider Galatasaray ile maçı var. Ayrıca Antep'in düşme hattında altında olan İBB, Karabük ve Elazığı ile olan maçları da dikkat çekiyor. Ellerinde dört puanlık bir avantak var ancak bunu nasıl kullanacakları merak konusu. Sivasspor da benzer bir fikstüre sahip. Çalımbay'ın öğrencileri kendilerinden üst sırada bulunan Kayseri ve Galatasaray ile oynayacak. Kendilerinden alt sıralarda bulunan İBB, Karabük ve Elazığ maçları ise Sivas'ın puan cetvelinde kendinden aşağıda bulunan takımlarla yapacakları maçlar.

Genel olarak düşme hattına baktığımız da ise Mersin İdman Yurdu dışındaki bütün takımların kaderi hala belirsizliğini koruyor. Alt sıralarda yer alan takımların birbirleri ile yapacağı maçların fazlalığı ise düğümün çözülmesine uzunca bir yol olduğunun göstergesi gibi. Bakalım haftaya ligin dibine bakığımız zaman hangi takımlar rahatlamış hangileri ateşi daha fazla hissediyor olacak. 

Diğer Spor Haberleri için tıklayın


2013.04.15 11:38 - Son Güncellenme: 2013.04.15 11:38 - HABER MERKEZİ
A