LİBYA'DA SAVAŞ ÇANLARI

LİBYA'DA SAVAŞ ÇANLARI

Başbakanlık: BM'nin uçuşa yasak bölge kararını yürekten destekliyoruz...

2011.03.18 13:47 - Son Güncellenme: 1970.01.01 02:00 - Dünya - HABER MERKEZİ
A
LİBYA'DA SAVAŞ ÇANLARI

BM'nin Libya kararı sonrası Başbakanlık'tan bir açıklama geldi. Açıklamada uçuşa yasak bölge kararının yürekten desteklendiği belirtildi..

Açıklamada şu cümlelere yer verildi;

'Türkiye, en başından beri, Orta Doğu ve Kuzey Afrika'daki gelişmelere ilişkin her adımın uluslararası meşruiyet zemininde atılması gerektiğini söylemiştir. Yine en başından itibaren, halkın değişim ve dönüşüm taleplerinden yana olmayı ahlaki ve vicdani bir sorumluluk olarak görmüştür.

YASAK BÖLGE KARARINI YÜREKTEN DESTEKLİYORUZ
Bu çerçevede, halkların meşru beklentilerinin karşılanmasını mümkün kılacak demokratik dönüşümlerin barışçıl yöntemlerle gerçekleşmesi ve bu tür taleplere karşı şiddet kullanılmaması en temel beklentimizdir. Libya bağlamında, Arap Ligi'nin 12 Mart tarihinde BMGK'ne yaptığı uçuşa yasak bölge ihdası yönündeki çağrıyı yürekten desteklediğimizi en üst düzeyde yaptığımız beyanla açıklamıştık.

DERHAL ATEŞKES SAĞLANMALI
Aynı zamanda, dost ve kardeş Libya'da yabancı müdahaleye karşı olduğumuzu kayda geçirmiştik. Bu çerçevede, akan kanın ve sivillere yönelik şiddetin bir an önce durdurulmasını ve derhal ateşkes sağlanmasını istiyoruz. Bu yöndeki adımların hiç zaman kaybedilmeden hemen şimdi atılmasını ve halkın değişim ve dönüşüm taleplerinin karşılanmasını önemle bekliyoruz.'

GÜL'ÜN LİBYA AÇIKLAMASI
BM'nin Libya ile ilgili uçuşa yasak bölge ilan edilmesini değerlendiren Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, 'Karar uluslararası meşruiyet çerçevesinde bir karar..' yorumunda bulundu.

DIŞİŞLERİ BAKANI DAVUTOĞLU'NDAN AÇIKLAMA
Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Birleşmiş Milletler'in Libya'yla ilgili kararını değerlendirdi. Davutoğlu, özetle şunları söyledi: "Alınan karar bağlayıcı niteliklidir. Kararın Libya'da kalıcı barışın tesis edilmesi, sivil kayıpların önüne geçilmesi, çatışmaların durması için olumlu gelişme olmasını diliyoruz. Barışın tesisi yönündeki çabalara katkı yapmaya hazırız. Saldırıların durmasını ümit ediyoruz. Ateşkesin bir an önce sağlanmasını istiyoruz. Temaslarımız sürüyor." 

Diğer Dünyadan Haberler için tıklayın


2011.03.18 13:47 - Son Güncellenme: 1970.01.01 02:00 - HABER MERKEZİ
A