Lezzetler yarıştı

Lezzetler yarıştı

ŞANLIURFA'da, Turizm Haftası kapsamında yöresel yemek yarışması düzenlendi. Mutfak Müzesi'nde yapılan yarışmada 'mumbar', jüri üyeleri tarafından birinci seçildi.

2013.04.15 16:05 - Son Güncellenme: 2013.04.15 16:06 - Yaşam - HABER MERKEZİ
A
Lezzetler yarıştı

 


İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından 'Urfa Mutfağından Lezzetler' adlı yarışma düzenlendi. Mutfak Müzesi'nde düzenlenen yarışmaya 20 yarışmacı katıldı. Yöresel yemeklerin hazırlandığı yarışmada, numaralandırılan yemekler jürinin seçimine sunuldu. Jüri üyeleri sunumu yapılan yemeklerin tat ve görünüm açısından değerlendirilmesini yaptı. Yapılan oylama sonunda, kuzu bağırsağı içine pirinçle doldurulup hazırlanan 'mumbar' yemeği ile yarışmaya katılan Melahat Temiroğlu birinciliği elde etti.

Yarışmayı izleyen Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç, birbirinden lezzetli yemeklerin tatmanın keyfini yaşadığını belirterek, "Urfa mutfağı Türkiye'de ve dünyada bilinen, tanınan meşhur bir mutfaktır. Gerek kırsaldaki yemek kültürümüz, gerek şehir merkezimizdeki yemek kültürümüz çok nefistir ve dünya bunu takdir ediyor" dedi.

Yarışmada jüri üyeliği görevini de yapan İl Kültür ve Turizm Müdürü Selami Yıldız, Şanlıurfalılar için yemek ve müzik kültürünün önemli olduğunu ifade etti.

Yarışma sonunda hazırlanan yemekler davetlilere ikram edildi.

Diğer Yaşam Haberleri için tıklayın


2013.04.15 16:05 - Son Güncellenme: 2013.04.15 16:06 - HABER MERKEZİ
A