Leyla ile Mecnun hayranlarına müjde

Leyla ile Mecnun hayranlarına müjde

Ünlü oyuncu Ahmet Mümtaz Taylan, katıldığı bir YouTube programında, yeni bölümleriyle ekranlara gelmesi beklenen fenomen dizi Leyla ile Mecnun hakkında konuştu.

2021.05.10 17:26 - Son Güncellenme: 2021.05.10 17:26 - Medya
A
Leyla ile Mecnun hayranlarına müjde

TRT 1 ekranlarında üç sezon yayınlanan ama etkisi hala bitmeyen 'Leyla ile Mecnun' dizisinin yeni bölümleriyle yeniden seyirciyle buluşacağı sık sık gündeme geliyordu.  

Final yapamadan ekran yolculuğu sonlandırılan absürt komedi dizisi Leyla ile Mecnun'dan müjde geldi. 

Dizinin başrol oyuncularından Ahmet Mümtaz Taylan'dan gelen açıklamalarla Leyla ile Mecnun'un yeniden çekileceği belirtildi.

İddia niteliğinden daha fazla olduğunu aktaran Ahmet Mümtaz Taylan, kendisiyle görüşüldüğünü ve ekiple irtibat hâlinde olduklarını vurguladı. Henüz dizinin net olarak başlayacağını belirtmeyen Ahmet Mümtaz Taylan, gerekli detaylar netleşince başlayacağını açıkladı.

"BU YAZ ÇEKİLME İHTİMALİ VAR"

Taylan, YOL TV'nin "Açık Konuşalım" programında şunları söyledi: 

"Öyle bir çalışma var. Son aşamalara gelindi. Onun açıklamasını yapacak, ilan edecek kişi ben değilim. Fakat benle de görüşüldü. Yani gerçektir. Eğer işler yolunda giderse. Herkesin düşündüğü gibi olursa, bu yaz çekilme ihtimali var."

LEYLA İLE MECNUN DİZİSİNİN KONUSU

Leyla ile Mecnun, Eflatun Film tarafından yapılıp TRT 1'de 3 sezon yayımlanan ve final yapamadan yayından kaldırılan absürt komedi türündeki Türk televizyon dizisi. Dizi temel olarak efsanevî karakterler Leyla ile Mecnun'un hikayesi üzerine kurgulanmış ve üzerine absürt komedi, bilimkurgu, durum komedisi ögeleri eklenmiştir.

Aynı gün, aynı hastanede dünyaya gelen iki bebek, yatak sayısının azlığından dolayı yan yana yatırılırlar. Ailelerinin "doğar doğmaz birbirlerini buldular" sözü üzerine beşik kertmesi yapılan bebekler, isimlerini de efsane aşıklar Leylâ ve Mecnun'dan alırlar.

Aradan 25 yıl geçer. Bir sabah ailesi Mecnun'a durumu anlatır ve Leyla'yı istemeye giderler. Mecnun başta bu durumdan rahatsızlık duysa da Leyla'yı görür görmez aşık olur. Onu etkilemek için ne yapacağını bilemeyen Mecnun, bir gece rüyasında aksakallı dedeyi görür. Aksakallı dedenin rüyalarından çıkıp Mecnun'la beraber yaşamaya başlamasıyla da işler karışır.[6] Mecnun Leylayı bir trafik kazasında kaybeder. Bu durumu kabullenemeyen Mecnun 1 yıl kimseyle konuşmaz. Daha sonra Leyla'nın organlarının bağışlandığını öğrenir. Bunun peşine düşen Mecnun Leyla'nın kalbini alan Şirin ve ciğerini alan Sedef ile tanışır. Bir yanda kültürlü ve bilgili Şirin diğer yanda kuryelik yapan ve kendi gibi olan Sedef vardır. Mecnun ikisi arasında gidip gelir ancak ikisiyle de mutlu olamaz. Sedef ve Şirin mahalleyi terk eder. Leyla'sının peşinde çöllere düşen Mecnun daha sonra babasının eski bir arkadaşı olan Ömer'in kızı Leyla'ya aşık olur.

Diğer Medya Haberleri için tıklayın


2021.05.10 17:26 - Son Güncellenme: 2021.05.10 17:26 - Kübra Coşar-pasif
A