Letta'dan AB'ye "İngiltere" uyarısı

Letta'dan AB'ye "İngiltere" uyarısı

İtalya Başbakanı Enrico Letta, İngiltere'nin AB'den çekilme ihtimaline karşın uyarıda bulunarak, bunun gerçekleşmesi halinde AB'nin daha kötü bir duruma düşeceğini söyledi.

2013.07.17 19:40 - Son Güncellenme: 2013.07.17 19:42 - Dünya - HABER MERKEZİ
A
Letta'dan AB'ye "İngiltere" uyarısı


 

İtalya Başbakanı Letta, İngiliz mevkidaşı David Cameron ile Londra'daki Başbakanlık Binası'nda bir araya geldi. Görüşme sonrasında basının karşısına çıkan iki başbakan, gazetecilere açıklamalarda bulundu.

İngiltere'nin AB içerisinde kalmasının Avrupa'nın ve İtalya'nın çıkarları doğrultusunda olduğunu ifade eden İtalyan Başbakan Letta, AB'nin İngiltere olmadan daha kötü bir duruma düşeceğini belirtti. Letta, "AB, İngiltere olmadan, daha az özgür, daha az yenilikçi, daha az açık piyasa yanlısı olur" diyerek İngilteresiz bir AB'nin küresel çaptaki etkisinin de azalacağını ifade etti.

İngiltere Başbakanı David Cameron'un, AB-İngiltere ilişkileri koşullarının 2015 genel seçimlerinden sonra yeniden görüşülmesi talebini değerlendiren Letta, yalnızca İngiltere için değil, İtalya gibi bütün Euro Bölgesi ülkeler için daha esnek bir AB oluşturulmasını sağlayacak bir anlaşmanın mümkün olduğuna inandığını dile getirdi. Letta ayrıca, "Tek bir para birimini paylaşan ülkeler olarak daha bütünleşik bir Euro Bölgesi'ne ihtiyacımız var" dedi.

Cameron ise Letta'nın değerlendirmelerinin, İngiltere'nin, Avrupa'nın reforme edilmesi arayışında, Alman, İtalyan, İsveç ve Hollandalı başbakanların olumlu yanıtlarını kazandığı gerçeğinin bir yansıması olduğunu söyledi.

Diğer Dünyadan Haberler için tıklayın


2013.07.17 19:40 - Son Güncellenme: 2013.07.17 19:42 - HABER MERKEZİ
A