Lavrov: Türkiye Ukrayna'nın militarist duygularını beslemeyi bırakmalı

Lavrov: Türkiye Ukrayna'nın militarist duygularını beslemeyi bırakmalı

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, "Kiev'i Kırım konusunda cesaretlendirmenin Rusya'nın bütünlüğüne kastetmek olduğunu Türkiye'ye açıkça söylüyoruz" dedi.

2021.05.24 14:20 - Son Güncellenme: 2021.05.24 14:21 - Dünya - HABER MERKEZİ
A
Lavrov: Türkiye Ukrayna'nın militarist duygularını beslemeyi bırakmalı

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Ukrayna'yı Kırım konusunda cesaretlendirmeyi, Rusya'nın toprak bütünlüğüne kastetmek ile eşdeğer gördüklerini Türkiye'ye son derece açık bir biçimde ilettiklerini belirtti.

Sputnik'in aktardığına göre, Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Rusya'da yayınlanan Argumentı i Faktı gazetesine demecinde, "Ukrayna ilişkilerine gelince, Türk meslektaşlarımıza, durumu itinalı bir biçimde analiz etmelerini, Ukrayna'nın militarist düşüncelerini desteklemeyi bırakmalarını her düzeyde tavsiye ediyoruz" dedi.

Lavrov, "Ukrayna'nın Kırım konusundaki agresif girişimlerini cesaretlendirmenin, Rusya'nın toprak bütünlüğüne kastetmek ile eşdeğer olduğu görüşümüzü onlara (Türk meslektaşlarımıza) son derece açık bir biçimde iletiyoruz" diye ekledi.

Rusya Dışişleri Bakanı, bununla ilgili olarak, Türkiye'nin, Rusya'nın 'meşru endişelerini dikkate alarak izlediği çizgiyi değiştireceğini' umduklarını da belirtti.

Bir dizi uluslararası konuda Türkiye'yle ciddi görüş ayrılıklarının bulunduğunu ancak bunun Türk parterlerle yoğun siyasi diyaloğu sürdürmeye ve çeşitli alanlarda karşılıklı faydaya dayalı işbirliğini geliştirmeye engel oluşturmadığını belirten Lavrov, "NATO üyesi olan Türkiye, Washington'un ciddi baskısına rağmen S-400 füze savunma sistemlerinin satın alınmasına ilişkin büyük bir anlaşmayı hayata geçirdi. Türkiye'yle etkileşimi geliştirirken ortak çıkarlara yönelik stratejik vizyonu esas almaya devam edeceğiz. Bunun hem Rus hem de Türk halkının beklentilerine yanıt verdiğinden eminim" ifadelerini kullandı.

DAHA ÖNCE DE UYARI GELMİŞTİ

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Türkiye'nin Ukrayna'ya insansız hava araçları (İHA) tedarik etmesiyle ilgili soruya "Moskova, Türkiye ve diğer ülkeleri Kiev'in militarist eğilimlerinin teşvik edilmemesi konusunda uyarıyor" yanıtını vermişti.

Lavrov, Türkiye'nin Ukrayna'ya İHA vermesine nasıl yaklaştıklarını sorması üzerine Rusya'nın Ankara ve diğer başkentleri Kiev'in militarist eğilimlerinin teşvik edilmemesi konusunda "uyardığını" ifade etmişti.

Diğer Dünyadan Haberler için tıklayın


2021.05.24 14:20 - Son Güncellenme: 2021.05.24 14:21 - HABER MERKEZİ
A