Lavrov nükleer müzakereler için Cenevre'de

Lavrov nükleer müzakereler için Cenevre'de

Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov, İran ile BM Güvenlik Konseyi'nin 5 daimi üyesi ve Almanya (5+1) arasında yapılan nükleer müzakerelere katılmak için Cenevre'ye geldi.

2013.11.22 20:49 - Son Güncellenme: 2013.11.22 20:49 - Güncel - HABER MERKEZİ
A
Lavrov nükleer müzakereler için Cenevre'de

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, İran ile BM Güvenlik Konseyi'nin 5 daimi üyesi ve Almanya (5+1) arasında İran'ın nükleer programına ilişkin müzakerelere katılmak için Cenevre'ye geldi.

BM Cenevre Ofisi'nde siyasi direktörler seviyesinde gerçekleşen üçüncü tur müzakerelerde, 5+1 heyetine Avrupa Birliği (AB) Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Catherine Ashton, İran heyetine ise İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif başkanlık yapıyor.

AB Yüksek Temsilcisi Ashton'ın Sözcüsü Michael Mann, Ashton'ın 5+1 ülkeleri dışişleri bakanlarını henüz masaya çağırmadığını, İran ile bir anlaşmaya yaklaşılırsa çağıracağını bildirdi.
Masadaki anlaşma, ilk etapta İran'a uygulanan yaptırımların hafifletilmesi karşılığında İran'ın programının ilerlememesi ve bazı durumlarda geriye doğru gitmesini öngörüyor. Altı ay geçerli olması beklenen anlaşma, daha kapsamlı bir uzlaşı için gerekli ön metni oluşturuyor.

Diğer Güncel Haberler için tıklayın


2013.11.22 20:49 - Son Güncellenme: 2013.11.22 20:49 - HABER MERKEZİ
A