Laparoskopik cerrahi nedir? (ÖZEL HABER)

Laparoskopik cerrahi nedir? (ÖZEL HABER)

Halk arasında kapalı ameliyat olarak da bilinen laparoskopik cerrahi, hastanın daha çabuk iyileşmesini ve açık ameliyatlara göre çok daha az ağrı hissetmesini sağlayan bir cerrahi işlem. Özel Esentepe Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum doktorlarından Doç. Dr. Engin Korkmazer, "Laparoskopik cerrahi temelde karından uygulanan cerrahi bir işlem olmakla birlikte, karında büyük kesilere yer vermeden sadece yarım ile 1 cm'lik deliklerden karın içine girilerek gerekli cerrahi prosedür yapılmaktadır" dedi.

2020.11.10 10:01 - Son Güncellenme: 2020.11.10 10:35 - Bursa Bölge - HABER MERKEZİ
A
Laparoskopik cerrahi nedir? (ÖZEL HABER)
02:09 Laparoskopik cerrahi nedir? (ÖZEL HABER)

İLGİLİ VİDEO

Laparoskopik cerrahi nedir? (ÖZEL HABER)

GÜLNAME PAÇA / BURSADA BUGÜN

Halk arasında bıçaksız cerrahi ya da kansız cerrahi olarak adlandırılan laparoskopik cerrahi, hastanın daha çabuk iyileşmesini ve açık ameliyatlara göre çok daha az ağrı hissetmesini sağlayan bir yöntemdir.

Bu cerrahi yöntem 1 ile 3 saat arasında sürüyor. 

"ERTESİ GÜN EVE DÖNEBİLİYORSUNUZ"

Doç. Dr. Engin Korkmazer, "Laparoskopik cerrahi diğer bilinen adıyla kapalı ameliyat tekniği kadın doğum pratiğinde her geçen gün daha fazla yer edinmektedir. Laparoskopik cerrahi temelde karından uygulanan cerrahi bir işlem olmakla birlikte, karında büyük kesilere yer vermeden sadece yarım ile 1 cm'lik deliklerden karın içine girilerek gerekli cerrahi prosedür yapılmaktadır. Bu cerrahinin en büyük avantajı, çok daha hızlı iyileşme sağlaması ve çok daha az, enfeksiyon ağrı ve çok daha az yara izi kalmaktadır. Kadın-doğum pratiğinde hemen her türlü ameliyat yapılabilmektedir. Miyomlardan kistlere, tüp bağlanmasından kansere kadar tüm cerrahi işlemler bu yöntemle yapılabilmektedir. Burada karın içine yarım ile 1 cm'lik kesilerle girilmektedir. Bir kamera yardımıyla görüntüyü monitöre yansıtıyoruz. Bu tedavinin en büyük avantajlarından biri, hastanede çok kısa kalıyor olmanız. Cerrahilerin birçoğunda gece hastanede kalıyorsunuz. Ertesi gün eve dönebiliyorsunuz. Genel anestezi altında yapılıyor. 1 saat ile 3 saat arasında uygulanabiliyor. Genellikle hasta 1 gece hastanede kalıyor. Çok daha hızlı iyileşiyorsunuz" ifadelerine yer verdi.

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2020.11.10 10:01 - Son Güncellenme: 2020.11.10 10:35 - HABER MERKEZİ
A