LADİN'İN KIZI: BABAM BÖYLE ÖLDÜRÜLDÜ

LADİN'İN KIZI: BABAM BÖYLE ÖLDÜRÜLDÜ

Pakistan'da önceki gün öldürülen El Kaide lideri Usame bin Ladin'in 12 yaşındaki kızı, babasının sağ yakalandıktan sonra kafasına sıkılan kurşunla öldürüldüğünü doğruladı. Öte yandan, ABD'li yetkililer, bin Ladin'in saklandığı belirtilen malikaneye yapılan gece baskınının simülasyonunu basına dağıttı.

2011.05.04 15:09 - Son Güncellenme: 1970.01.01 02:00 - Dünya
A
LADİN'İN KIZI: BABAM BÖYLE ÖLDÜRÜLDÜ

ABD'nin 10 yıldır peşinde olduğu ve yakalamak için yüz milyarlarca dolarına ve binlerce askerine mal olan El Kaide lideri Usame Bin Ladin, 1 Mayıs günü Pakistan'ın başkenti İslamabad'ın yakınlarında düzenlenen operasyonda öldürüldü.

Bin Ladin'in nasıl öldürüldüğüyle ilgili çelişkili haberler tartışma yaratırken, Pakistanlı yetkililerin açıklamasına göre, El Kaide liderinin kızı, yapılan sorgulamada babasının silahsız olduğunu ve kafasından vurularak öldürüldüğünü söyledi.
Pakistan güvenlik yetkilileri, ABD özel ekiplerinin Abbottabad'da bin Ladin'in yaşadığı malikaneye düzenledikleri operasyonda El Kaide liderini öldürdükten sonra cesediyle beraber bölgeden ayrıldığını bildirdi.

AİLESİ HASTANEDE

Yetkililer, ABD ekipleri ayrıldıktan sonra eve giren Pakistan güvenlik güçlerinin evdeki iki kadın ve yaşları 2 ile 12 arasında değişen altı çocuğu gözaltına aldığını açıkladı.

Gözaltındaki kişilerin Bin Ladin'in eşi ve çocukları olduğunu belirten yetkililer, Yemenli bir kadının ise ailenin özel doktoru olduğunun sanıldığını ifade etti.

Pakistanlı yetkililer, bu kişilerin koruma altında olduğunu ve bazılarına tıbbi tedavi uygulandığını bildirdi. Operasyon sırasında El Kaide liderinin yanı sıra oğlu ve eşi olduğu düşünülen bir kadın daha öldürülmüştü.

İlk yapılan sorgulamada, Bin Ladin'in Yemenli eşinin, Abbottabad'daki malikaneye 6-7 ay sonra taşındıklarını anlattığı belirtildi. El Kaide liderinin 12 yaşındaki kızı da, sorguda babasının sağ yakalandığını ve ABD ekipleri tarafından kafasından vurularak öldürüldüğünü söyledi.

Pakistan kaynakları ayrıca, evdekilerin ABD ekiplerine ya da düşen helikoptere ateş açmadığını, helikopterin teknik sorunlardan dolayı düştüğünü söyledi.

AFGAN İSTİHBARATI ŞÜPHELEMEDİ

Afgan istihbarat teşkilatı Ulusal Güvenlik Yönetimi (NDS), El Kaide lideri Usame bin Ladin'in öldürüldüğü evin "şüpheli" olduğu istihbaratını geçen Ağustos'ta ABD'ye kendilerinin verdiğini açıkladı.

Afgan istihbarat teşkilatından isminin açıklanmasını istemeyen bir yetkili,buna karşın Afgan ajanlarının El Kaide liderinin burada olabileceğinden kuşkulanmadıklarını söyledi.

HABERTÜRK 

Diğer Dünyadan Haberler için tıklayın


2011.05.04 15:09 - Son Güncellenme: 1970.01.01 02:00 - Mehmet Mutlu
A