Kuzen katili ilk kez hakim karşısına çıktı

Kuzen katili ilk kez hakim karşısına çıktı

Bursa'da alkol alırken tartıştığı kuzenini av tüfeğiyle öldürdüğü iddia edilen sanığın yargılanmasına başlandı.

2011.11.03 10:00 - Son Güncellenme: 1970.01.01 02:00 - Bursa Bölge - HABER MERKEZİ
A
Kuzen katili ilk kez hakim karşısına çıktı

2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde "adam öldürmek" suçundan 18 yıla kadar hapsi istenen tutuklu sanık S.Y. (31), ilk kez hakim karşısına çıktı. Parkta tek başına alkol alırken daha önceden tartıştıkları için aralarında husumet bulunan amcasının oğlu Ramazan Yavaş (35) ile karşılaştıklarını belirten S.Y., "Ölen Ramazan Yavaş, beni yanına çağırdı. Ben de gitmedim. Bunun üzerine o yanıma gelip, 'Beni adam yerine koymuyor musun?' diyerek bana vurmaya başladı. Benden büyük olduğu için sesimi çıkarmadım. Olay çıkmaması
için eve geldim fakat üzerimdeki cep telefonumu düşürdüğümü fark ettim. Telefonumu almak için geri dönecektim. Kuzenimin tekrar bana saldıracağından korktuğum için yanıma av tüfeğini de aldım. Beni görüp üzerime yürüyünce de onu korkutmak için av tüfeğini ateşledim. Gerisini ise hatırlamıyorum" dedi.
Duruşmada şahit olarak dinlenen A.G. ise olay gecesi parkta tartışma sesi duyduğunu belirterek, "Kim tartışıyor diye baktığımızda iki kişinin konuştuklarını gördük. Ölen Ramazan, 'Siz karışmayın' diyerek bizi uzaklaştırdı. Daha sonra da sanığın bisikletiyle olay yerinden uzaklaştığını gördüm. O gittikten sonra maktul yanımıza gelip, 'Beni dinlemiyor. Yanıma çağırıyorum, gelmiyor' diyerek tartıştıklarını söyledi. Yaklaşık 10 dakika sonra sanık elinde av tüfeğiyle geri döndü ve iki el ateş etti. Ardından
da arabaya binip kaçtığını gördüm" diye konuştu.
Duruşmaya müşteki olarak katılan maktulün ağabeyi ise cinayeti görmediğini ifade ederek kardeşini öldüren kuzeninin cezalandırılmasını istedi.
Sanık avukatı ise olay mahallinde keşif yapılmasını talep etti. Bu talebi reddeden mahkeme, duruşmayı eksikliklerin giderilmesi için erteledi.

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2011.11.03 10:00 - Son Güncellenme: 1970.01.01 02:00 - HABER MERKEZİ
A