KÜTÜPHANECİLER "ŞEHİR VE KİTAP" SEMPOZYUMUNDA BİR ARAYA GELDİ
Kütüphane Haftası Bursa'da çeşitli faaliyetlerle kutlanıyor.
2011.03.30 12:29 - Son Güncellenme: 1970.01.01 02:00 - Yaşam - HABER MERKEZİ
47. Kütüphane Haftası dolayısıyla Bursa Büyükşehir Belediyesi'ne ait Setbaşı Kütüphanesi'nde "şehit ve kitap" adlı bir sempozyum tertiplendi. Uludağ Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Prof. Dr. Bilal Kemikli'nin konuşmacı olarak katıldığı sempozyuma kütüphaneci ve kitapseverler ilgi gösterdi. Memleketimizde kütüphanecilik yapmanın zor olduğuna işaret eden Kemikli, "Kütüphanecilerin dertleri ile hemdert olan biriyim; gerçekten büyük sıkıntılıları var. Her kitaba kolay ulaşılamıyor, ulaştıkları zaman da onu yerine koyamıyor ve alamıyorlar. Bu zor işi yapan büyük bir kadroyla beraber olmak beni onurlandırdı" dedi.
İlk yazdığı makalenin, "Türklerin Medine'de kurdukları kütüphaneler" olduğunu belirten Kemikli, "O zamanlarda 12 tane kütüphane tespit etmiştim, bu kütüphaneler içinde en verimli ve en büyük olanı Arif Hikmet Bey Efendi kütüphanesiydi" dedi.
Bursa'da kütüphanecilik tarihi için önemli bir şahsiyetin Ertuğrul Seyhan olduğunu anlatan Kemikli, "Kütüphaneciler büyük hizmetkarlardır, kendilerini hep gizlerler. Bunlardan biri de Ertuğrul Seyhan'dır. Genç kütüphanecilerin mutlaka tanıması gereken, eski milli eğitim müdürlerinden ve Bursa İnebey Yazma Eserler Kütüphanesi'nin kurucusudur. Genç kütüphaneciler duayenlerini de tanımalılar, çünkü onlar olmazsa biz olmayız" diye konuştu.