KURT KIZ GUİNESS REKORLAR KİTABI'NDA

KURT KIZ GUİNESS REKORLAR KİTABI'NDA

Tayland'da yaşayan 11 yaşındaki bir kız çocuğu, dünyada sadece 50 kişide olan bir hastalığa sahip...

2011.03.01 17:04 - Son Güncellenme: 1970.01.01 02:00 - Dünya - HABER MERKEZİ
A
KURT KIZ GUİNESS REKORLAR KİTABI'NDA

KURT KIZ SUPATRA'NIN FOTOĞRAFLARI...

Kendisine "kurt kız" ve "maymun surat" gibi takma isimler takılsa da, Tayland'da yaşayan 11 yaşındaki Supatra Sasuphan, Guiness Rekorlar Kitabı'na girmesinin çok popüler olmasını sağladığını söylüyor.

LAZER BİLE FAYDA ETMEDİ
Supatra, okulda çok acımasızca davranıldığını, ama rekorlar kitabına girdikten sonra durumun değiştiğini savunuyor. Supatra, "Guinness Rekorlar Kitabı'na girdiğim için çok mutluyum. Çok sayıda insan bu kitaba girebilmek için bir sürü şey yapıyor. Benim tek yaptığım birkaç soruya cevap vermek oldu ve sonra bana bu ünvanı verdiler" diyor.

Supatra, kusurlu bir kromozomun yol açtığı Ambras Sendromuna yakalanan sadece 50 kişiden biri. Bu hastalığa Orta Çağlar'dan beri rastlandığı, hastalık tanımlanmadan önce hastaların kurt adam diye tanımlandıkları belirtiliyor. Supatra'nın yüzü, kolları, kulakları, bacakları ve sırtı kıllarla dolu. Lazer tedavisi bile kılların uzamasını engelleyememiş.

Hastaların çoğu tecrit halinde yaşamak zorunda kalırken, Supatra büyük bir cesaret örneği göstererek giderek daha fazla toplum içine giriyor ve insanlarla bir arada olmayı seviyor. Supatra, "Bana maymun surat diyerek sataşan birkaç kişi vardı, ama artık yapmıyorlar. Bu duruma çok alıştım. Artık kılları hissetmiyorum. Uzadığında görmek bazen zor oluyor. Umarım bir gün bunun tedavisi bulunur" diyor.

DOĞAR DOĞMAZ AMELİYATA GİRDİ
Diğer yönlerden yaşıtlarından hiçbir eksiği bulunmayan Supatra, yüzmeyi, dans etmeyi ve arkadaşlarıyla oynamayı çok seviyor. Ama herşeyden çok ailesinin tek odalı evinde televizyonun karşısına geçip çizgi film izlemeyi seviyor:

"Televizyonda ne olursa olsun izlemeyi seviyorum. Bugs Bunny'yi izlemek istiyorum. Matematik çalışmayı seviyorum, böylece iyice öğrenip daha küçük çocuklara da öğretebiliyorum. Doktor olmak ve yaralandıklarında hastalara yardım etmek istiyorum. Zarar gören insanlara yardım etmek ve tedavilerine yardımcı olmak istiyorum."

Henüz doğar doğmaz nefes alabilmesi için iki ameliyat geçirmek zorunda kalan Supatra'nın 38 yaşındaki babası Sammrueng, "Supatra'nın durumunu doğduğunda öğrendik, önceden bilmiyorduk. Burun delikleri sadece bir milimetre genişliğinde olduğu için çok sağlıklı değildi. İlk üç aydan itibaren nefes alabilmesi için solunum cihazına bağlanması gerekti. On ay hastanede kaldı. Onun için çok endişelendik" diyor.

''NASIL BİR GÜNAH İŞLEDİĞİMİ SORDULAR''
İki yaşına geldiğinde bir ameliyat daha geçiren Supatra artık normal bir şekilde nefes alabiliyor. Ama Sammrueng ve eşi Somphon, Supatra'yı eve getirdiklerinde sorunlar yaşamaya başlamışlar. Şimdi 15 yaşında olan Sukanya adında bir kızları daha olan çift, komşularından bile tepki görmüş. Supatra'nın babası, "Komşular onu ilk kez gördüğünde nasıl bir günah işlediğimi sordular" diyor.

BEBEK ŞAMPUANI İLE YIKANIYOR
Doktorlar iki yaşındayken lazer tedavisi denemiş, ama her seferinde kıllar daha kalın çıkmış. Bebek şampuanı ile yıkanması gerekiyor, çünkü güçlü şampuanlara alerjik reaksiyon gösteriyor. Baba Sammrueng, "Bir gün iyileşmesini umuyorum. Ona yardımcı olmak için elimizden gelen her şeyi yapacağız" diyor.

Diğer Dünyadan Haberler için tıklayın


2011.03.01 17:04 - Son Güncellenme: 1970.01.01 02:00 - HABER MERKEZİ
A