Kurbanlıklara gebelik kontrolü

Kurbanlıklara gebelik kontrolü

Gaziosmanpaşa Belediyesi, gebe hayvan kesiminin önüne geçmek için ilçede bulunan kurbanlıkları ultrason cihazları ile denetledi. Denetim sonucunda gebe olan kurbanlıklar alan dışarısına çıkartılarak geldiği yere geri gönderiliyor.

2013.10.08 15:41 - Son Güncellenme: 2013.10.08 15:41 - Güncel - HABER MERKEZİ
A
Kurbanlıklara gebelik kontrolü

Kurban Bayramı'na sayılı günler kala gebe hayvanların kesiminin önüne geçmek isteyen Gaziosmanpaşa Belediyesi, ilçedeki kurbanlık alanlarında büyük ve küçükbaş hayvanları, hayvan sağlık kontrollerinde kullanılan ultrason cihazları ile denetledi. Gebe hayvanların yanlışlıkla kesimine mani olmak için yapılan tetkiklerde hayvanların gebe olup olmadığı bir dakika içerisinde sonuçlandı. Ücretsiz olarak uygulanan gebelik testinde hayvanlarda rastlanılan birçok sağlık problemlerinde önüne geçilmesi amaçlanıyor.

Gebelik testinin bütün kurbanlıklara uygulanması gerektiğini belirten Gaziosmanpaşa Belediyesi Veteriner Hekim Murat Tosunoğlu, bugün itibariyle alana gelen hayvanların kontrolünü ultrason cihazlarıyla yapmaya başladıklarını söyledi. Kontrollü bir şekilde cihazlarla çalışmalarını sürdürdüklerini dile getiren Tosunoğlu, "Çalışmalarımız sonucunda gebe olan kurbanlıklarımızı alandan dışarıya çıkartıyoruz. Nereden geldiyse aynı yere naklini sağlıyoruz" diye konuştu.

Vatandaşların kurbanlık alırken kendilerinden yardım istediğini dile getiren Tosunoğlu, vatandaşların kurbanlık alırken bazı özelliklere dikkat etmesi gerektiğini söyleyerek" Kurbanlıkların bulunduğu alan çok hijyenik ve sağlıklı olmalı. Gelen hayvan sağlıklı olabilir ama geldiği yer pis ise hastalık kapabilir. Çünkü neredeyse bayrama 10 gün var. O güne kadar hayvan hasta da olabilir" dedi.

Diğer Güncel Haberler için tıklayın


2013.10.08 15:41 - Son Güncellenme: 2013.10.08 15:41 - HABER MERKEZİ
A