Kurban eti nasıl pişirilir? İşte tüyolar - ÖZEL HABER

Kurban eti nasıl pişirilir? İşte tüyolar - ÖZEL HABER

Kurban Bayramı denilince akla ilk gelen kurban etleri nasıl pişirilir? Kurban eti nasıl kavrulur? Kurban eti ne kadar dinlendirilmeli? Tüm bu soruları Sheraton Bursa Hoteli Mutfak Şefi Murat Eren uygulamalı olarak Bursada Bugün okuyucuları için yanıtladı.

2013.10.11 09:49 - Son Güncellenme: 2013.10.14 09:14 - Bursa Bölge - HABER MERKEZİ
A
Kurban eti nasıl pişirilir? İşte tüyolar - ÖZEL HABER
08:50 Kurban eti nasıl pişirilir? İşte tüyolar – ÖZEL HABER

İLGİLİ VİDEO

Kurban eti nasıl pişirilir? İşte tüyolar – ÖZEL HABER

Mesut DEMİR-Elif AYDIN/BURSADABUGUN.COM

Kurban Bayramı denilince akla ilk gelen kurban etleri nasıl pişirilir? Kurban eti nasıl kavrulur? Kurban eti ne kadar dinlendirilmeli? Tüm bu soruları Sheraton Bursa  Hoteli Mutfak Şefi Murat Eren uygulamalı olarak Bursada Bugün okuyucuları için yanıtladı.

KURBEN ETİNİN NERESİNDEN KAVURMA YAPILIR?
Kurban etinin en az 2 saat dinlendirilmesi gerektiğinin altını çizen Sheraton Bursa  Hoteli Mutfak Şefi Murat Eren, "Dinlendirilmeyen sıcak etin iyi pişmesi mümkün değil. Bu yüzden kurban eti en az 2 saat dinlendirilip soğutulmalıdır. Kurban etinden kavurma yapmak için önce kuşbaşı et türünde doğranmalıdır. Kavurma için yumuşak bir et gerekiyor. Kuzu etini pişirmek için kuzu kolunu kullanmamız lazım. Diğerleri pişirmek zor olur. Bunun için kuzunun kol kısmını ya da sırtını kullanmak lazım" dedi.

KAVURMA ETİNE TUZ NE ZAMAN ATILIR?
Kurban etini pişirmek için tavanın sıcak olmasına dikkat edilmesi gerektiğine işaret eden Murat Eren, "Tava soğuk olursa et iyi kavrulmaz. Kavrulmayan et suyunu salar ve sert olmaya başlar. Tava çok sıcak olmalı. Tere yağı ilave ettiğimiz tavaya doğradığımız etleri az pişirip ardından doğranmış domates ve biberlerimizi ekleriz. Tavada kavurduğumuz etleri tahta kaşıkla karıştırmak daha iyi olur. Tuzu kavurma pişmeye yakın ilave edersek hem eti sertleştirmemiş oluruz, hem de aromatik lezzetine ulaşmış oluruz. Kaburma işlemi bittikten sonra biraz zencefil ve karabiber serperek kavurmamız hazır olmuş olur. Afiyet olsun" diye konuştu.

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2013.10.11 09:49 - Son Güncellenme: 2013.10.14 09:14 - HABER MERKEZİ
A