Küpe skandalıyla sarsılan Kraliyet'e Meghan Markle'dan bir bomba daha

Küpe skandalıyla sarsılan Kraliyet'e Meghan Markle'dan bir bomba daha

İngiliz Kraliyet ailesinin üst düzey görevlerinden ayrılarak eşi Sussex Dükü Prens Harry ile ABD'de yaşayan Meghan Markle'ın taktığı küpelerin, Suudi Veliaht Prensi Muhammed bin Selman'dan 'düğün hediyesi' olduğu iddiasının ardından ünlü televizyoncu Oprah Winfrey'e verdiği röportaj çok konuşulacak

2021.03.05 09:09 - Son Güncellenme: 2021.03.05 09:09 - Dünya
A
Küpe skandalıyla sarsılan Kraliyet'e Meghan Markle'dan bir bomba daha

İngiliz Kraliyet ailesindeki görevlerini bırakarak ABD'ye yerleşen Meghan Markle ve eşi Sussex Dükü Prens Harry'nin ünlü televizyoncu Oprah Winfrey'e verdiği röportajdan yeni bir kesit yayınlanırken, söz konusu kesitte Meghan, "Buckingham Sarayı yalanlarını sürdürürken sessiz kalmamız beklenmesin" dedi.

İngiltere Kraliyeti'nin olaylı çifti Meghan Markle ve Sussex Dükü Prens Harry, ünlü televizyoncu Oprah Winfrey'e röportaj vereceklerini duyurmalarının ardından İngiliz basınının hedefi haline geldi. İngiliz basınında yer alan haberlerde, Meghan'ın sarayda yaşadığı dönemde "saray çalışanlarına zorbalık yaptığı" iddia edildi.

Buckingham Sarayı, İngiliz basınında yer alan iddialara ilişkin açıklama yaparak, "Sussex Dükü Harry ve Düşesi Markle hakkında eski saray çalışanları tarafından ortaya atılan iddialar konusunda biz de endişeliyiz. Saray çalışanlarına yönelik taciz ve zorbalığa asla tolerans gösterilmeyecek, iddialar soruşturuluyor" ifadelerini kullandı. Buckingham Sarayı'ndan gelen açıklamanın ardından tamamı 7 Mart'ta yayınlanacak röportajdan yeni bir kesit paylaşıldı. Söz konusu kesitte Markle, "saray çalışanlarına zorbalık yaptığına" ilişkin suçlamalara değindi.

"ZATEN ÇOK ŞEY KAYBETTİK"

Tamamı pazar günü yayımlanacak söyleşiden 30 saniyelik bir bölüm, kanalın Twitter hesabından paylaşıldı.

Klipte Markle, Oprah Winfrey'in "Gerçeklerinizi anlattığınızı duyan Saray hakkında ne hissediyorsunuz?" sorusu üzerine, "Firma'nın (Saray) bizimle ilgili yalan haberlerin sürdürülmesinde aktif bir rolü varsa bunca zamandan sonra bizden hala nasıl sessiz olmamızı bekleyebilirler anlamıyorum." cevabını verdi.

Düşes, söyleşinin bir şeyleri kaybetme riski barındırıp barındırmadığına ilişkin olarak da "Zaten çok şey kaybedildi." ifadesini kullandı.

Meghan, kimseye zorbalık yapmadığını belirterek, "Buckingham Sarayı yalanlarını sürdürürken sessiz kalmamızı nasıl bekliyorlar bilmiyorum. Sessiz kalmadığım için bazı şeyleri kaybetme riskiyle karşı karşıya kalabilirim ama zaten çok şey kaybettik" dedi.

"DÜŞES DE ZORBALIĞA MARUZ KALDI"

Meghan Markle adına konuşan sözcü, Düşes'in karakterine yönelik bu son saldırı nedeniyle çok üzgün olduğunu söyledi. Meghan'ın da zamanında zorbalığa maruz kaldığını dile getiren sözcü, "Düşes, doğru olanı yapma konusunda örnek olmaya yönelik çabalarını sürdürmekte kararlı" dedi.

SUUDİ VELİAHT PRENS'İN MARKLE'A KÜPE HEDİYE ETTİĞİ İDDİASI GÜNDEME BOMBA GİBİ DÜŞTÜ

İngiliz basınının İngiliz Kraliyetinin olaylı gelini Meghan'a yönelik iddiaları yalnızca saray çalışanları ile ilgili değil. Meghan'ın resmi etkinliklerde sık sık taktığı 500 bin sterlin'lik küpelerin, geçtiğimiz hafta Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın 2018'de öldürülmesini onayladığı ortaya çıkan Suudi Veliaht Prensi Muhammed bin Selman'dan 'düğün hediyesi' olduğu iddiası da tartışılıyor.

Son gelişmeler ışığında konunun gündeme gelmesinin ardından Kraliyet Sarayı Basın Yetkilileri, söz konusu küpelerin ödünç alındığını açıkladı. Fakat ismi açıklanmayan bir Kraliyet personeli, küpelerin Suudi Veliaht Prens'ten hediye olduğunu doğruladı. Bunun üzerine Harry ve Meghan'ın avukatları, küpelerin bir Devlet Başkanı tarafından hediye edildiği için kraliyet malı olarak kabul edildiğini ve düşesin kullanımına açık olduğunu söyledi.

KÜPELERİ SUUDİ VELİAHT PRENS'İN ŞAHSEN VERİP VERMEDİĞİ TARTIŞILIYOR

Suudi Veliaht Prens'in küpeleri Meghan'a şahsen verip vermediği de tartışma konusu oldu. Suudi Veliaht Prens'in Sussex Düşesi'ne küpeleri şahsen hediye etmesi ihtimalinin düşük olduğu belirtilse de, Prens Harry ve Meghan'ın düğününden 2 ay önce Mart 2018'de Prens Selman'ın Londra'ya 3 günlük ziyareti sırasında küpeleri Düşes'e vermiş olabileceğine yönelik iddialar öne sürülüyor.

TARTIŞMALI GELİN 

Prens Harry ve Meghan Markle, 2018'de başkent Londra'nın batısındaki Windsor Kalesi'nin tarihi ibadethanesi St. George Chapel'de görkemli bir törenle evlenmişti. Kraliçe, torunu Harry'e Sussex Düklüğünü vermiş, böylece Meghan da Sussex Düşesliğine gelmişti.

Kraliyet ailesine dahil olmadan önce oyunculuk kariyeri bulunan, ABD vatandaşı olan ve ailesinin kökleri Afrika'ya dayanan Markle, İngiliz monarşisi için ilk niteliğinde pek çok özelliği bir arada taşımasıyla tartışma konusu olmuştu.

Veliaht Prens Charles ile Prenses Diana'nın ikinci çocuğu Harry, tahtın 6'ncı sıradaki varisi konumunda bulunuyordu.

Prens Harry'nin annesi Diana, İngiliz bulvar basınının sürekli takibi altında geçirdiği hayatını, 31 Ağustos 1997'de Paris'te 36 yaşındayken paparazzilerin takibi sırasında bir tünelde geçirdiği trafik kazasında kaybetmişti.

Diğer Dünyadan Haberler için tıklayın


2021.03.05 09:09 - Son Güncellenme: 2021.03.05 09:09 - Gülcan Tekin
A