Kupalar sahiplerini buldu

Kupalar sahiplerini buldu

TÜRKİYE Açıkdeniz Yarış Kulübü (TAYK) tarafından düzenlenen ve İstanbul- Bozcaada ve Bozcaada- Çeşme rotasında iki etap halinde gerçekleştirilen Deniz Kuvvetleri Kupası tamamlandı.

2013.07.17 12:26 - Son Güncellenme: 2013.07.17 12:26 - Spor - HABER MERKEZİ
A
Kupalar sahiplerini buldu

Yarışlar sonucunda Define, Komet- Cheese, Yediçeriler, Gambas ve Olimar- Happy Lemon sınıflarında birincilik elde etti. Aynı zamanda TAYK / 21. Yıl Doğu Ege Yelken Haftası kapsamında düzenlenen ICYC Kupası da sona erdi. Bu yarışlar sonucunda da Define, Keyif 60, Puma-Hunter, 9 Eylül Üniversitesi-Kalkış kendi sınıflarında birinci oldu.

Her iki yarışmanın da IC Çeşme Marina'daki Hayal Kahvesi'nde düzenlen ödül töreninde konuşan Çeşme Belediye Başkanı CHP'li Faik Tütüncüoğlu, yelken sporuna gönül vermiş kişilere evsahipliği yapmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirtip, "Biz Çeşmeliler, sizleri daima yanımızda görmek istiyoruz. Denizciliğin başlangıcı olarak Çeşme'nin çok önemli bir yeri var. Bildiğiniz gibi Çakabey ilk donanmasını Çeşme'de kurmuş ve ilk deniz savaşını da Koyun Adası bölgesinde yapmıştır. Denizciliğin temeli Çeşme'de atılmıştır. Bu yüzden denizcilik tarihinde ilçemiz ayrı bir önem taşımaktadır. Yelken sporunun ileri gitmesini arzuluyor ve yarışlarda emeği geçen herkesi tebrik ediyorum" dedi.

IC Çeşme Marina Genel Müdürü Kemal Saatçioğlu ise yarışların problemsiz tamamlanması için kendilerinin yoğun efor gösterdiklerini belirterek, "Buradan sizlere Çeşme Marinayı onurlandırdığınız için bir kez daha teşekkür etmek istiyorum. Yarışlarda yabancı tekneleri görmek bizleri daha da sevindirdi. Bu çok önemli. Bu yarışa katkı veren ve desteklerini esirgemeyen Polo Garage firmasına sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz" dedi. Konuşmaların ardından yarışlarda dereceye girenlere kupaları dağıtıldı.

KUPA ALANLAR ŞÖYLE:

TAYK-Deniz Kuvetleri Kupası IRC1 Kategorisi'nde, Define birinci, FarrFara ikinci, KIA-Acadia üçüncü oldu. IRC2 Kategorisi'nde, Komet-Cheese birinci, Matrak ikinci, Eker-Yayık Ayran ise üçüncülüğü elde etti. IRC3 Kategorisinde sırasıyla ilk üçte Yediçeriler, Shak Shuka, Puma-Hunter yer aldı. IRC4 Kategorisi'nde ise Gambas birinci, Akfen-Lady Antioche iukinci, Ada-Pupa Adrenalin üçüncü olup, kupanın sahibi oldu.

Destek Kategorisi'nde Olimar-Happy Lemon birinci, Maui ikinci, Vivace-Budget Sailing üçüncü sırada yarışları tamamladı.

TAYK/ 21. Yıl Doğu Ege Yelken Haftası ICYC Kupası Yarışları'nda ise

IRC1 Kategorisi'nde birinci Define, ikinci Alimedica 2, üçüncü Protel-Matmazel, IRC2 Kategorisi'nde birinci Keyif 60, ikinci Komet-Cheese, üçüncü İ-Marine F35, IRC3 Kategornisi'nde ise birinci Puma-Hunter, ikinci Eker-Gemlik YK, üçüncü Shak Shuka, IRC4 Kategorisi'nde de birinci 9 Eylül Üniversitesi-Kalkış, ikinci Akfen-Lady Antioche oldu.

Diğer Spor Haberleri için tıklayın


2013.07.17 12:26 - Son Güncellenme: 2013.07.17 12:26 - HABER MERKEZİ
A