Kumaşa kesimsiz üç boyut kazandırıyor

Kumaşa kesimsiz üç boyut kazandırıyor

Bursa'nın İnegöl ilçesinde, Dörtçelik Endüstri Meslek Lisesi'nde görevli bir öğretmen, dünyada hiçbir mobilyada uygulanmayan bir buluşa imza attı.

2011.11.11 17:15 - Son Güncellenme: 1970.01.01 02:00 - Ekonomi - HABER MERKEZİ
A
Kumaşa kesimsiz üç boyut kazandırıyor

Mobilya ve İç Dekorasyon Tasarımı Bölümü Döşeme Dalı öğretmeni Erhan Deniz, genellikle klasik tarz koltuklara tatbik edilen kapitone çeşitlerini geliştirerek, el dikişi ile üç boyutlu kapitone şeklini ortaya çıkardı. Bu kapitone şeklinin İnegöl mobilyasında uygulanmasını isteyen Deniz, mobilyacıları okula davet etti.
Deniz, "657 sayılı Devlet Memurları Kanununa tabi öğretmen olarak, mobilya sanayiine bir şeyler katabileceğimi düşünerek, el dikimi ile yapılan kapitone çeşidini buldum. Yaptığım ürün hiç bir şekilde kesim yapılmadan tamamen el dikimi ile yapılıyor. El dikişi ile kumaşa üç boyut kazandırıyorum. Bu ürünü yaptıktan sonra okul yönetimi ve öğretmenlerimin görüşüne sundum. Çok beğendiler" dedi.
EV HANIMLARINA EK GELİR
Bu kapitone çeşidini İnegöl'deki mobilya firmalarına tanıtmayı düşündüğünü söyleyen Deniz, "El ile yapılan bu dikiş yöntemi ev hanımlarına yeni gelir kapısı olabilir. Kurs açarak ev hanımlarına bunu yapmayı öğretmeyi düşünüyorum. Düz bir kumaşa, kesim yapmadan sadece dikiş yöntemiyle üç boyut kazandırıyorum. Bu şu ana kadar hiç bir mobilya şirketi tarafından kullanılmayan bir yöntem. Kapitone, genelde klasik tarz mobilyalarda bir süsleme çeşididir. Benim ürettiğim dikiş yöntemiyle artık modern koltuklara da tatbik edilebilir. Bunu diğer kapitonelerden ayıran en önemli fark, el dikişi ile yapılmasıdır. Çünkü normal kapitoneler, kumaşı gerdirerek yapılıyor. Benim yaptığım dikiş çok sağlam. Diğer kapitonelerden görünüş olarak da daha güzel. Bu yöntemi görmeleri için mobilya firma sahiplerini okulumuza davet ediyorum" şeklinde konuştu.
Kendi geliştirdiği kapitone şeklinin Türkiye'de ilk olduğunu ileri süren Deniz, buluşuna patent alacağını sözlerine ekledi.

Diğer Ekonomi Haberleri için tıklayın


2011.11.11 17:15 - Son Güncellenme: 1970.01.01 02:00 - HABER MERKEZİ
A