Kulaca Kooperatifi çiftçilere örnek oluyor

Kulaca Kooperatifi çiftçilere örnek oluyor

Bursa'nın İnegöl ilçesinde tarım konusunda ürün çeşidini artırmak için deneme ekimleri yapan Kulaca Köyü Tarımsal Kalkınma Kooperatifi, salça üretiminin yanı sıra karpuz, kavun, brokoli, avokado gibi çeşitli ürünler yetiştirmek için çiftçilere örnek teşkil ediyor.

2013.06.21 14:48 - Son Güncellenme: 2013.06.21 14:48 - Bursa Bölge - HABER MERKEZİ
A
Kulaca Kooperatifi çiftçilere örnek oluyor


Kulaca Köyü Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Ahmet Uğur, kooperatifin tarımla alakalı çalışmalarına bu yıl da devam ettiğini belirterek, "Çiftçilere örnek olabilmek için deneme ekimleri yapıyoruz. Sera yöntemiyle yaptığımız deneme ekimlerinde erken ürün alma şansını yakaladık. 10 günden bu yana sera usulüyle yetiştirdiğimiz domatesi hasat ediyoruz. Domates, salatalık, kavun, karpuz, fasulye gibi mahsulün zamanından önce ürün vermesi için çalışmalar yapıyoruz. Çünkü 4 mevsim olmasına rağmen üründe erkenciliği yakalamak için çalışmalar yapılmalı. Tarımdaki mevsim bolluğunun getirisi olmadığı için turfanda ürünler yaygınlaştırılmalı. Aynı meyve ve sebze Türkiye'nin çeşitli bölgelerinden getirilip yöremizde pahalıya satılıyor. İnegöl'deki üreticilerimiz bir çok ürünü erken üretip piyasaya sürerek, nakliye farkını kâr olarak cebine koyabilir" dedi.
Çiftçilere seslenen Uğur, "Üreticilerimiz gelip kooperatifimizin çalışmalarını görsünler, ekimler ve ürün konusunda bilgi alsınlar. Kooperatif olarak kısa bir süre önce tescilini aldığımız 'İnegöl alası ayçekirdeği'nin ekimi devam ediyor. Oldukça riskli ve uzun vadeli bir çalışma gerektiren İnegöl alasını korumak, çoğaltmak uzun yılları alacaktır. Aynı çeşidi korumak için iki kilometre etrafında başka cinsin olmaması gerekiyor. Tozlanmayı önlemek için torba geçirme sistemini de uygulayacağız. Hasat zamanında tek tek kontrol ederek hasat yapacağız. Bu ürün 3-5 sene sonra verimli hale gelecek" ifadelerini kullandı.

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2013.06.21 14:48 - Son Güncellenme: 2013.06.21 14:48 - HABER MERKEZİ
A