Kral'ın 1,25 milyon dolarla mücadelesi
Eski Belçika Kralı 2.Albert yıllık ödeneğinin kesilmesinden şikayetçi.
2013.11.09 12:31 - Son Güncellenme: 2013.11.09 12:31 - Güncel - HABER MERKEZİ
Bir çoğumuz her yıl 1 milyon euroya yakın kazanç sağlasak oldukça mutlu oluruz; faka eki Belçika Kralı 2. Albert'a bu para yetmiyor. Dış basında yer alan haberlere göre, ğeçtiğimiz Temmuz ayında tahtını oğlu Philippe'e devreden eski Belçika Kralı 2.Albert yıllık ödeneğinin kesilmesinden şikayetçi. Albert, Belçika devleti tarafından ödeneğin kesilmesini ''nankörlük'' olarak adlandırıyor.
Perşembe günü Belçika gazetesi Le Soir'da 2. Albert'ın devlet ödeneklerine getirilen, kraliyet kesesine katma değer vergisi ve özel tüketim vergilerinin empoze edilmesini içeren reformlardan şikayetçi olduğu haberi yer aldı.
Albert kıral iken yıllık 11,5 milyon euro (15,5 milyon dolar) alıyordu. Bu rakam tahtan çekildiğini açıklamasıyla 180.000 eurosu yıllık maaş ve 743.000 yıllık ödenek olmak üzere 923.000 euro'ya (1,25 miyon dolar) düşürülmüştü.
Haziran ayında belirlenen kurallara göre sadece hükümdar, onun varisleri, eşi ve kraliyet ailesinden birinin dul kalmış eşi devlet ödeneğine hak kazanabiliyor.