Koza Anadolu ve İpek Enerji'yi portföyden çıkarttı

Koza Anadolu ve İpek Enerji'yi portföyden çıkarttı

Ak Yatırım konu ile ilgili raporunda,Koza Anadolu ve İpek Enerji'yi portföyünden çıkarırken, 'Endeksin Üzerinde Getiri tavsiyesini gözden geçirmeye aldıklarını bildirdi.

2013.04.15 14:03 - Son Güncellenme: 2013.04.15 14:03 - Ekonomi - HABER MERKEZİ
A
Koza Anadolu ve İpek Enerji'yi portföyden çıkarttı

Ak Yatırım, Koza Anadolu ve İpek Enerji'yi portföyünden çıkardı.
   
Ak Yatırım ( www.akyatirim.com.tr ) konu ile ilgili raporunda, Koza Anadolu ve İpek Enerji'yi portföyünden çıkarırken, 'EndeksinÜzerinde Getiri tavsiyesini gözden geçirmeye aldıklarını bildirdi.
   
Raporda şu değerlendirme yapıldı:
   
"Koza Anadolu ve İpek Enerji'yi portföyümüzden Çıkarıyoruz. Portföy Değişikliği ile ilgili Detaylar:
   
Koza Anadolu - İpek Enerji - (Portföyden çıkarıldı - 15/4/13) - Koza Anadolu ve İpek Enerji'yi baz ve kıymetli metal fiyatlarında yaşanan belirgin düzeltme ve artan volatiliteye (altında 1.500 dolar/ons altına gerilerken, bakır pound başına 3,29 dolar seviyesine geriledi) bağlı olarak portföyümüzden çıkarıyoruz. Her iki hissenin değerlemesi, Koza Altın'daki etkin paylarından dolayı Koza Altın değerlemesine aşırı bağlı durumdadır. Cuma kapanışagöreKozaAnadolu ve İpek Enerji, Koza Altın'daki paylarına göre sırasıyla %25 iskonto ve %6 primli işlem görmektedir. Altın fiyatlarındaki düşüşün kısa vadede devamı durumunda tüm Koza Grubu şirketlerinde zayıf seyrin devamı beklenebilir. Metal fiyatlarındaki yeni seviyeler itibarıyla Koza Grup şirketleri için değerlememizi gözden geçiriyoruz. İlk izlenimimiz Koza Altın için "Endekse Paralel Getiri" notumuzun korunacağı yönünde. Daha düşük altın fiyatı varsayımı Koza Altın için daha düşük hedef fiyatını gerektirmekle birlikte, ilk hesaplamamız hissenin şu anki cari fiyatının üzerinde bir hedef fiyat oluşacağı yönünde. Aynı şekilde daha düşük altın ve bakır fiyatı varsayımı Koza Anadolu(ve Ipek)içindedahadüşük hedef fiyatı gerektirmektedir. Bununla birlikte
öneri değişikliğimiz henüz netleşmiş değil. Koza Anadolu ve Ipek Enerji için "Endeksin üzerinde Getiri" notlarımızı Gözden Geçirme'ye alıyoruz.
  
Portföy Öneri Listesi (15/4/2013) Alarko Holding, Çimsa, Halkbank, İş Bankası C, Selçuk Ecza, Turkcell, Tekfen Holding, Teknosa, THY, Türk Telekom, Yapı Kredi "

Diğer Ekonomi Haberleri için tıklayın


2013.04.15 14:03 - Son Güncellenme: 2013.04.15 14:03 - HABER MERKEZİ
A