Kötü gün dostu Bursa'dan alevlerle mücadeleye destek

Kötü gün dostu Bursa'dan alevlerle mücadeleye destek

Türkiye'yi günlerdir etkisi altına alan orman yangınlarına müdahale noktasında ülke genelinde tam bir seferberlik hali yaşanırken, Marmaris'teki yangınlara müdahale için giden Bursa Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri, özverili çalışmalarıyla takdir topluyor. Bursa ekibi, alevlerle mücadelenin yanında felaketten kurtulmayı başaran kaplumbağaları da sulayıp, güvenli alanlara taşıyor.

2021.08.02 16:40 - Son Güncellenme: 2021.08.02 16:43 - Bursa Bölge
A
Kötü gün dostu Bursa'dan alevlerle mücadeleye destek

Antalya'nın Manavgat ilçesinde 28 Temmuz'da başlayan ve ardından 30 farklı ilde çıkan yangınlara müdahale devam ediyor. 6 kişinin yaşamını yitirdiği, binlerce hayvanın telef olduğu, orman ve tarım arazileri ile sera alanlarının küle döndüğü yangınlarla mücadele seferberliğine 7 araç ve 21 personelle katılan Bursa Büyükşehir Belediyesi ekipleri, Muğla'nın Marmaris İlçesi'ne bağlı Orhaniye ve Yukarı Keçibükü Mahallelerinde alevlerle savaşıyor. Aynı bölgedeki Azerbaycan Ordu İtfaiyesi ile işbirliği içinde çalışan Bursa ekibi, alevlerle mücadelenin yanı sıra yangından kurtulmayı başaran hayvanlara da kucak açıyor. Alevlerden kaçan iki kaplumbağa Bursa ekibi tarafından sulandıktan sonra güvenli alanlara taşındı.

Bursa'dan tam destek

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Gürsu Ağaköy Hizmet Binası açılış töreninde yaptığı konuşmada, ülkenin özellikle güney hattını saran yangınlar konusuna değindi. Başkan Aktaş, "Moralimiz bozuk. Yaklaşık bir haftadır, ülkenin güney hattında Adana, Osmaniye'de tutum da Marmaris'e varana kadar 112 farklı noktada yangınlar var. 6 tane insanımızı da bu yangınlarda maalesef Hakka uğurladık. Bursa olarak vereceğimiz destek ve katkılarla ilgili olarak Sayın Bakanımız Murat Kurum ile görüştüm. Şu an zaten 7 aracımız, 21 tane personelimiz Marmaris ve civarında çalışıyor. Ama bunun yanında farklı destek ve katkılarımız da olacak. Hayvancılıkla alakalı, tarım aletleri ile alakalı, ev eşyaları ile alakalı, mobilyalar ile alakalı hayatın normale dönmesi ile beraber bunlar peyderpey halledilecek. Bursa hayırsever bir şehir. Bursa zor ve sıkıntılı zamanlarda müdahale etmesini, yardımcı olmasını bilen bir şehir. Elazığ'da da vardık. Öyle göstermelik falan değil İzmir'de de vardık, Van'daki çığ felaketi olduğunda da vardık, en son Arhavi'de de Rize'de de vardık" dedi.

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2021.08.02 16:40 - Son Güncellenme: 2021.08.02 16:43 - Gülcan Tekin
A