Koşuya hazır mısınız? Bursa'nın ilk yarı maratonu için lansman gerçekleştiriliyor
Nilüfer Belediyesi, 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı kutlama etkinlikleri kapsamında Bursa'nın ilk yarı maratonu için lansman düzenliyor.
2023.08.28 11:18 - Son Güncellenme: 2023.08.28 12:18 - Bursa Bölge - HÜSEYİN İZCİ
İLGİLİ VİDEO
Koşuya hazır mısınız? Bursa'nın ilk yarı maratonu için lansman gerçekleştiriliyor - 2
İLGİLİ VİDEO
Koşuya hazır mısınız? Bursa'nın ilk yarı maratonu için lansman gerçekleştiriliyor
GÜLSÜN ARSLAN - HÜSEYİN İZCİ / BURSADA BUGÜN
"Nilüfer Bursa Yarı Maratonu" etkinliği, 2 bin kişinin katılımıyla gerçekleştirilecek bir organizasyon olarak planlanıyor. Etkinlik ayrıntılarının paylaşılacağı lansman, Nilüfer Belediyesi İbrahim Yazıcı Stadyumu'nda gerçekleştiriliyor.

Etkinlik ayrıntılarının konuşulacağı programda Nilüfer Belediyesi Başkan Yardımcısı Dr. Sibel Özer, Nilüfer Belediyesi Meclis üyesi Atakan Çorbacı, Nilüfer Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürü Hülya Akgül, Decatlon İç Anadolu Bölge Etkinlik ve İş Birliği Koordinatörü, Sportif Direktörü Erçin Çaçan, Parkur Direktörü Osman Argat, Yarış Direktörü Pınar Uğuryol konuşmacı olarak yer aldı.

Nilufer Belediye Başkan Yardımcısı Sibel Özer'in konuşmalarından satırbaşları;
Değerli basın mensupları hepiniz hoş geldiniz.
Biliyorsunuz Cumhuriyetimizin 100. yılındayız o nedenle Milli bayramlarımızı her zamankinden daha büyük bir coşkuyla kutluyoruz.
Bu yıl 30 Ağustos Zafer bayramı kutlamalarımızı, sporla ve kentle bütünleştirerek farklı bir program organize ettik.
30 Ağustos'ta belediyemiz Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürlüğü organizasyonuyla "Nilüfer Bursa Yarı Maratonu" organize ediyoruz.
Ardından da Duman gurubunun vereceği bir konserle günü tamamlıyoruz.

"BURSA'NIN İLK YARI MARATONU"
Nilüfer Belediyesi'nin patentini aldığı bu maraton, Bursa'nın ilk yarı maratonudur. Halkevi önünden başlayıp yine Halkevi önünde sona erecek 2 bin kişilik bir koşu organizasyonu yapıldı.
Sabahın erken saatlerinde başlayıp akşama kadar sürecek olan maraton süresince Cumhuriyet meydanımızda yoga, zumba, kay kay yarışı gibi eğlenceli etkinlikler ve çeşitli atölye çalışmaları da yapılacak.
"GENÇLERİ DUMAN KONSERİ İLE BULUŞTURACAĞIZ"
Günün bitiminde ise Cumhuriyet Meydanı'nda gençleri Duman konseriyle buluşturacağız. Ben bütün Bursalıları kutlama etkinliklerimize davet ediyorum. Sporla, müzikle zafer coşkusunu birleştireceğimiz keyifli bir gün yaşayacağımızı umuyorum. Ve şimdiden tüm ulusumuzun 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı kutluyorum.

Yarış Direktörü Pınar Uguryol'un konuşmalarından satırbaşları ise şöyle;
"Bursa'nın ilk maratonunu düzenlemek bizim için çok değerli. Maratonumuza tüm Türkiye'den büyük bir ilgi var. Yarışmada milli atletlerimiz yer alırken kadar yabancı katılımcılarımız da var. Yarışma sonucunda rekor kıran sporcularımız ise uluslararası anlamda kayda alınacak. Bu bağlamda çok önemli. Ben çok heyecanliyim çünkü benimde koşacağım ilk etkinlik. Nilüfer Belediyesine bu organizasyona destek verdiği için teşekkür ederim. Ve etkinliğe birlikte el verdiğimiz tüm arkadaşlarıma teşekkürlerimi sunuyorum."

Parkur Direktörü Osman Argat'ın konuşmalarından satırbaşları şöyle;
Bursa'mızın ilk yarı maratonunu düzenlemek çok heyecan verici. Normal zamanlarda metro ve otobüsle geçtiğimiz yolları şimdi koşarak geçmek çok eğlenceli olacak. Sadece ilk yarı maraton değil, aynı zamanda 5k ve 10k parkurlarımız var. Çocuk parkuru da ekledik çünkü çocuklara sporu aşılayacağımız bir spor bilinci var. Bunun için çocuklar için de alan oluşturduk. Nilüfer Belediyesi'ne ve herkese verdikleri destek için teşekkür ediyoruz.

Sportif Direktörü Ersin Çaçan'ın konuşmalarından satırbaşları şöyle;
Aslında tam bir yarı maraton değil, spor festivali planladık. Gün içinde çeşitli faaliyetlerimiz olacak. Örneğin aileden biri koşarken çocuklar başka bir faaliyette, ailenin diğer üyeleriyse de farklı etkinliklerde bulunabilecek. 30 Agustos'ta 07.30 itibariyle başlayacak, güzel bir yarış olmasını umut ediyorum.

Yarışmanın sponsoru adına konuşan Esat Şeker " Bu organizasyonda emeği geçen kurumlara teşekkür ederiz. Nilüfer belediyesinde ilk kez gerçekleşecek bir yarı maraton. Sporun birleştirici gücüne Decathlon ailesi olarak inanıyoruz ve sağlıklı bir şekilde geçmesini umut ediyoruz" dedi.
AYRINTILAR GELİYOR...