Kosova milletvekilinden Başkan Altepe'ye teşekkür

Kosova milletvekilinden Başkan Altepe'ye teşekkür

Kosova Parlamentosu Meclis Başkanvekili Enis Kervan, Kosova başta olmak üzere Balkanlar'a yaptıkları yatırımlar dolayısıyla Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe'ye teşekkür etti.

2013.05.02 12:31 - Son Güncellenme: 2013.05.02 12:31 - Bursa Bölge
A
Kosova milletvekilinden Başkan Altepe'ye teşekkür

 

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Gönül Dostları Sofrası Sosyal Tesisleri'nde Kosova Parlamentosu Meclis Başkanvekili Enis Kervan ve beraberindeki öğretmen ve öğrencilerden oluşan 30 kişilik heyeti ağırladı. Eğitim ve kültürel işbirliklerinin artırılması amacıyla çeşitli temaslarda bulunmak üzere Bursa'ya geldiklerini ifade eden Kosova Parlamentosu Meclis Başkanvekili Enis Kervan, Balkanlar'da söz konusu Türkiye ve belediyeler olduğunda en fazla ismi zikredilen kişinin Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe olduğunu söyledi. Büyükşehir Belediyesi'nin destekleriyle, sünnet ve aşure gibi geleneklerin bölgede yeniden yaşatıldığını ifade eden Kervan, "Gösterdiğiniz kardeşlik ve dostluğa daha fazla ihtiyacımız var. Çünkü bizleri en iyi sizler anlıyorsunuz. Sizin desteğinizle gücümüz daha fazla artmış oluyor. Tarihi eserlerin ayağa kaldırılmasından, kültürel faaliyetlere kadar her alanda yaptığımız yatırımlar için Kosova halkı adına teşekkür ediyorum" dedi.

 

Türkiye ile Balkanlar arasındaki kardeşliğin bundan 625 yıl önce başladığını, Bursa'dan giden Murad-ı Hüdavendigar'ın meşhedinin orada, bedeninin ise Bursa'da olduğunu hatırlattı. 9 yıl önce Kosova'da Murad-ı Hüdavendigar'ı anma törenleri ile ilişkilerin startını verdiklerini dile getiren Başkan Altepe, "Ülkeler arasındaki münasebetlerde belediyeler ve sivil toplumun rolü çok önemli. Bursa olarak bunu en iyi şekilde göstermeye çalışıyoruz. Yaptığımız kültürel faaliyetlerden tarihi eser restorasyonlarına kadar bütün işlerimizde bunu hissettirmeye çalışıyoruz. Bu çalışmalarda Bursa, Türkiye ile Balkanlar arasında bir köprü görevi görmeye başladı. Bizim tek hedefimiz Kosova'nın zenginleşmesi, üretken bir ülke olması. Çünkü sizin mutluluğunuz bizim mutluluğumuzdur" diye konuştu.

 

Başkan Altepe, günün anısına Kosova Parlamentosu Meclis Başkanvekili Enis Kervan'a Bursa'nın en önemli el sanatlarından olan çakı seti hediye etti.

 

 

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2013.05.02 12:31 - Son Güncellenme: 2013.05.02 12:31 - Nazan Bülbül
A