Koruculara hayvancılık eğitimi

Koruculara hayvancılık eğitimi

VAN'da Geçici Köy Korucuları (GKK) ile Şehit Aileleri Yardımlaşma Derneği'nin talebi üzerine, 'Mesleki Eğitim Projesi kapsamında hayvancılık, arıcılık ve ilk yardım kursları verilmeye başlandı.

2013.07.17 14:49 - Son Güncellenme: 2013.07.17 14:50 - Güncel - HABER MERKEZİ
A
Koruculara hayvancılık eğitimi
08:43 Koruculara hayvancılık eğitimi

İLGİLİ VİDEO

Koruculara hayvancılık eğitimi

Van Valisi Münir Karaloğlu, emekli olanların yerine yeni korucu alınmadığını belirterek, "Terörün yoğun olduğu dönemlerde korucu sayımız 7 bin 500 iken, şimdi ise 5 bin 800 korucu var" dedi.

Van'da görev yapan GKK ile Şehit Aileleri Yardımlaşma Derneği'nin talebi üzerine, Van Valiliği, yaşadıkları köylerde güvenlik görevlerinin dışında, tarım ve hayvancılık faaliyetlerini yürütebilmeleri için koruculara hayvancılık eğitimi vermeye başladı. Korucular modern koyunculuk, süt sığırcılığı ve arıcılık konusunda toplam 80 saat eğitim alacak. 250 korucu da, verilecek ilk yardım eğitimleriyle sertifika alacak. Bugün Van Ticaret ve Sanayi Odası Toplantı Salonunda verilen ilk kursun açılış töreninde konuşma yapan Vali Karaloğlu, terörle mücadelede güvenlik güçlerinin yanında olmaları için koruculuk sisteminin oluşturulduğunu hatırlattı. Terörle mücadelenin yoğun olduğu dönemlerde korucu sayısının 7 bin 500 olduğunu, bugün ise bu sayının 5 bin 800'e düştüğünü belirten Vali Karaloğlu şunları söyledi:

'YENİ KORUCU ALIMI SÖZ KONUSU DEĞİL'

Şu anda yeni korucu alımının söz konusu olmadığını da belirten Vali Karaloğlu şöyle devam etti:

"Emekli olan ve gönüllü olarak sistemin dışına çıkanların yeri zaten boşalıyor. 5 bin 800 rakamı da az değil. 5 bin 800 GKK'nın, belki çözüm süreciyle birlikte işleri biraz daha hafiflemiş durumda. Bu arkadaşlar yine güvenlik ile ilgili görevlerine devam edecek. Bugünkü meslek edindirme kurslarımız, bu arkadaşlarımızın güvenlik ile ilgili görevlerini ortadan kaldırmayacak."

KORUCULAR İYİLEŞTİRME İSTİYOR

Yaşadıkları köylerde çiftçilik yaptıklarını anlatan korucular, projeyi desteklediklerini belirtti. Çözüm sürecini de desteklediklerini kaydeden korucular, sosyal haklarının iyileştirilmesini talep ettiklerini söyledi.

Diğer Güncel Haberler için tıklayın


2013.07.17 14:49 - Son Güncellenme: 2013.07.17 14:50 - HABER MERKEZİ
A