Koronavirüsün yarattığı kaygıyı bitkilerle tedavi etmek de mümkün (ÖZEL HABER)

Koronavirüsün yarattığı kaygıyı bitkilerle tedavi etmek de mümkün (ÖZEL HABER)

Yaklaşık bir yıl önce hayatımıza giren ve acı kayıplarla etkisini hala gösteren koronavirüs aslında psikolojik anlamda da birçok kişiyi etkiledi. Görünmeyen bir düşmanla savaşıyor olmak kaygı bozukluklarına, depresyona ve panik atağa sebep olabiliyor. Bu kaygı bozukluklarıyla doğal yollarla savaşmak için hangi bitkileri kullanmamız gerektiğini sizler için araştırdık. Türkiye Aktarlar ve Baharatçılar Federasyonu Genel Başkanı Halit Özdemir, "Koronavirüs dolayısıyla insanlar şu an kaygı bozuklukları yaşayabiliyor ve bu kaygı bozukluğu devam ederse depresyona dönüşebiliyor. Bitkilerle kaygıyı önlemek ya da tedavi etmek mümkün" dedi.

2020.12.03 08:46 - Son Güncellenme: 2020.12.03 08:53 - Bursa Bölge - HABER MERKEZİ
A
Koronavirüsün yarattığı kaygıyı bitkilerle tedavi etmek de mümkün (ÖZEL HABER)
04:57 Koronavirüsün yarattığı kaygıyı bitkilerle tedavi etmek de mümkün (ÖZEL HABER)

İLGİLİ VİDEO

Koronavirüsün yarattığı kaygıyı bitkilerle tedavi etmek de mümkün (ÖZEL HABER)

EZGİ KAYI / BURSADA BUGÜN

Yaklaşık bir yıldır mücadele ettiğimiz koronavirüsün psikolojik etkileri konuşulmaya devam ediyor. Kovid-19 salgının vatandaşta özellikle kaygıyı artırdığına yönelik pek çok çalışma var. Tıbbi yöntemlerin yanı sıra bu kaygılarla başa çıkmak için kullanabileceğimiz bitkiler de mevcut. Türkiye Aktarlar ve Baharatçılar Federasyonu Genel Başkanı Halit Özdemir, kaygı bozukluğu için hangi bitkilerden yararlanabiliriz sorusunu Bursada Bugün okuyucuları için cevapladı. Detaylar haberimizde...

"KAYGIYI ÖNLEMEK YA DA TEDAVİ ETMEK BİTKİLERLE MÜMKÜN"

"Koronavirüs dolayısıyla insanlar şu an kaygı bozuklukları yaşayabiliyor bu da devam ederse depresyona dönüşebiliyor" diyen Özdemir, "Bu psikolojik etkilerin bitkisel anlamda çözümleri var. Kaygıyı önlemek ya da tedavi etmek bitkilerle mümkün. Bu bitkiler aynı zamanda her bünyede kullanılabilen zararsız bitkilerdir" diyerek bitkilerin mucizesinden bahsetti.

HANGİ BİTKİLER KAYGI BOZUKLUĞUNU GİDERMEYE YARDIMCI OLUYOR?

Halit Özdemir, bizi rahatlatacak olan mucize bitkiler ve kullanım şekilleri hakkında şöyle konuştu: "Limon melisa dediğimiz bitkimiz hoş kokulu bir bitkidir, asıl adı limon otudur. İnsanda rahatlama sağlar böylelikle kaygıları giderme konusunda yardımı dokunur. Bir bardak kaynamış suyun içine bir tutam attığımız limon melisayı beş dakika demlemeye bırakarak içine limon atıp içmemiz uygundur. Günde iki kez içilebilir. Çok uyku getirmediği için gün içinde rahatlıkla tüketilebilir. Yasemin çayı da bu anlamda faydalı olacaktır. Yeşil çayla karıştırarak ya da tek başına içilebilir. Demleme şekli yine aynı biçimde yapılır. Papatya ve melisa da aynı şekilde kaygı giderici olarak kullanılır. Karıştırarak ya da tek tek içilebilir."

SARI KANTORON PANİK ATAKLA SAVAŞIYOR!

Sarı kantorunun panik atak rahatsızlığına iyi geldiğini belirten Özdemir, "Rahatsızlığı ilerlemiş ve panik atağa dönüşmüş kişilere ise önerdiğimiz bitki sarı kantoron. Panik atak durumlarında çok büyük etki sağlar. Diğerlerine nazaran daha etkin bir maddedir. O da diğer bitkilerle karıştırılıp demlenerek ya da tek başına tüketilebilir. Panik atak rahatsızlığı olanların günde iki ya da üç kez sarı kantoron çayını içmesini öneriyoruz" dedi.

"YAN ETKİSİ YOK VE FİYATLARI ÇOK UYGUN"

Uzmanların tavsiyesine uygun bitkiler tüketildiğinde yan etki olmayacağının altını çizen Özdemir, "Her bitkinin yararı olduğu gibi zararları da olabiliyor ama bu bitkilerin vücuda hiçbir yan etkisi yok,  bizim önerdiğimiz bitkiler ve dozajlar hiçbir problem oluşturmaz. Önerilen şekilde kullanıldığında kaygı-endişe bozuklukları ve panik atak durumlarına iyi gelecektir. Son zamanlarda en çok uykusuzluk ve kaygı bozukluklarıyla karşılaşıyoruz bu yüzden bu ürünlere talep fazlasıyla arttı. Yalnızca yatıştırıcı değil tedavi edici ürünlerdir. Yan etkisi yok ve fiyatları çok uygun. Paketler 7,5-10 lira arasında değişiyor. Oldukça uygun fiyata bitkisel biçimde bu sıkıntılardan kurtulmak mümkün" diyerek kaygı bozukluğu yaşayan vatandaşı bitkisel yolları denemeye davet etti.

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2020.12.03 08:46 - Son Güncellenme: 2020.12.03 08:53 - HABER MERKEZİ
A