Koronavirüsle mücadele çalışmalarına bir destekde İMO Bursa'dan

Koronavirüsle mücadele çalışmalarına bir destekde İMO Bursa'dan

İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Bursa Şubesi'nin koronavirüs tedavisinde kullanılan plazma tedavisi için başlattığı kan bağışı kampanyasına üyelerden destek gelmeye başladı.

2020.11.10 13:07 - Son Güncellenme: 2020.11.10 13:08 - Bursa Bölge - HABER MERKEZİ
A
Koronavirüsle mücadele çalışmalarına bir destekde İMO Bursa'dan

İl Sağlık Müdürlüğü'nün desteği ve Kızılay'ın koordinasyonluğunda koronavirüs tedavisi süren hastalara destek olmak için İMO Bursa Şubesi tarafından başlatılan kan bağışı kampanyası yankı buldu. Kızılay Kan Verme Merkezi'ne başvuruda bulunan bağışçılar plazma tedavisi için kontrollerin ardından randevu sırasına göre kan vermeye başladı. Bursa Kan bağışı Merkezi Müdürü Dr. Orhan Emin Latif'i ziyaret eden Şube Yönetim Kurulu Sekreter Üyesi Elif Kibar Topcu ve Şube Sekreteri Ayşegül Özbek, kan bağışı yapan üyelere teşekkür ederek merkezin çalışmaları hakkında bilgi aldılar.

Şube Yönetim Kurulu Sekreter Üyesi Topcu, İMO Bursa Şubesi olarak farkındalık oluşturmak için kampanyayı yaygınlaştırmaya çalışacaklarını belirterek, "Hastalık belirtileri tamamen geçtikten 28 gün sonra kan verme koşullarını sağlayan üyelerimizi ve ailelerini kampanyaya destek olmak için Kızılay'a bekliyoruz. Plazma tedavisi hastalıkla mücadele için önemli yöntemlerden birisi ve bağışçıların 3 ay gibi kısa bir bağış yapabilme süresi var. Bu nedenle toplumsal bilinci arttırmamız gerekli" dedi.

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2020.11.10 13:07 - Son Güncellenme: 2020.11.10 13:08 - HABER MERKEZİ
A