Korona virüsü için Bursa'da okullarda önlem alınıyor mu? (ÖZEL HABER)

Korona virüsü için Bursa'da okullarda önlem alınıyor mu? (ÖZEL HABER)

Türkiye'nin gündemi korona virüsü... Vatandaşlar tedbirlerini almaya çalışırken veliler de çocukları için endişeli. Eğitim İş Bursa Şube Başkanı Özkan Rona, Bursada Bugün'e yaptığı açıklamada "Okullarda alınmış herhangi bir önlem yok" dedi.

2020.03.12 10:34 - Son Güncellenme: 2020.03.12 10:58 - Bursa Bölge - HABER MERKEZİ
A
Korona virüsü için Bursa'da okullarda önlem alınıyor mu? (ÖZEL HABER)
03:12 Korona virüsü için Bursa'da okullarda önlem alınıyor mu? (ÖZEL HABER)

İLGİLİ VİDEO

Korona virüsü için Bursa'da okullarda önlem alınıyor mu? (ÖZEL HABER)

GÜLNAME PAÇA / BURSADA BUGÜN

Türkiye'de bir erkek hastada korona virüsü tespit edildi. Türkiye sınırların içerisinde ilk kez konulan Korona virüsü tanısı sonrasında Bilim Kurulu olağanüstü olarak toplandı. Tedbirler arasında en çok merak edilenler arasında ise okulların tatil edilip edilmediği sorusu var. Peki, okullar tatil edilecek mi? Okullar için bir önlem alındı mı? Eğitim İş Bursa Şube Başkanı Özkan Rona Bursada Bugün'e anlattı.

"ALINMIŞ HERHANGİ BİR ÖNLEM YOK"

Ülkede ciddi bir tedirginlik olduğunu söyleyen Özkan Rona, "Dünyada yaklaşık 119 bin vaka olduğu biliniyor. Dolayısıyla virüsün yayılma hızı beklendiğinden çok daha hızlı.  Yayılmasındaki en büyük etkenin de fiziksel etkileşimler olduğu göz önünde bulundurulduğunda, etkileşimin en fazla olduğu yer yani okullar birincil risk alanı. Önlemlerin okullar üzerinden alınması şart. Fakat bugüne kadar virüsün dünya çapındaki yayılımı hızla devam ederken Türkiye'de okullar üzerinden alınmış önlemler olmadığını maalesef görüyoruz. Yalnızca Sağlık Bakanlığı'nın yayınlamış olduğu bir bilinçlendirme broşürünün dağıtılması dışında, alınmış herhangi bir önlem yok. Virüsün ülkeye giriş yaptığı tespit edildiğine göre hızlıca önlem alınması gerekir. Bu önlemlerin başında da özellikle okulların dezenfekte edilmesi şeklinde olmalı. Yapılacak ilk iş okulların arındırılması ve temizlik sağlanması. Milli Eğitim Bakanlığı'ndan Nisan ayında yapılacak olan ara tatilin geriye alınması yönünde bir beklenti var. Sanırız gün içinde bununla ilgili bir açıklama olacak. Ama bizce okulların bir an önce belirli bir sürede olsa, en azından okullar arındırılana kadar bir sürede eğitim-öğretime ara verilmeli ve virüse karşı arındırma çalışması yapılmalı" dedi.

"GENEL TEMİZLİK İŞLERİNİN YAPILMADIĞINI BİLİYORUZ"

Arındırma çalışmalarının nasıl yapılacağı, bütçesinin nereden oluşturulacağı gibi bir takım soru işaretleri var. Okulların arındırma işi maliyet olarak okullara bırakılacak olursa, bu kez de kentte bütçesi olan okullar ve bütçesi olmayan okullar arasında bir ayrım söz konusu olacak diyen Özkan Rona, "Devletin acilen İl Milli Eğitim Müdürlükleri'nin bütçe oluşturup hızlı bir arındırma çalışması yaparak en azından çocukların ve en toplu yaşanan yer olan okulların üzerinden virüsün yayılmaması için ciddi tedbirler alması gerekir. Aynı zamanda yalnızca arınmaya odaklanmanın dışında bir de okulların genel lavabo, zemin ve derslik gibi yerlerin genel hijyen çalışmaların hızlandırılması gerekir. Özellikle tam gün eğitim yapılan okullarda sabah çok erken saatlerde eğitim-öğretime başlandığı, geç saatte eğitim-öğretimin bitirildiği göz önünde bulundurulacak olursak, bu okulların çoğunun zaten günlük süpürme-silme gibi genel temizlik işlerinin bile yapılmadığını biliyoruz. Buralara öncelik verilmeli ve çocuklardan başlayarak toplumun korunması için ciddi önlem alınması gerekir" şeklinde konuştu.

                                                                                                                                         

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2020.03.12 10:34 - Son Güncellenme: 2020.03.12 10:58 - HABER MERKEZİ
A