Korkunç kazada ihmal mi var?

Korkunç kazada ihmal mi var?

ULAŞTIRMA Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Kayseri'nin Yahyalı İlçesi'nde dün 8 kişinin ölümüyle sonuçlanan trafik kazası için, "Bu kazanın da arkasında ihmal ve ihlaller var. Midibüs, normal yol yerine servis yoluna girdiği için kaza meydana gelmiş. Araç şehirlerarası yolculuk yapmak üzere yetkilendirilmiş değil" dedi.

2013.05.02 11:49 - Son Güncellenme: 2013.05.02 13:08 - Güncel - HABER MERKEZİ
A
Korkunç kazada ihmal mi var?

Kayseri'de çeşitli etkinliklere katılan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Nevşehir'in Gülşehir İlçesi'nden yola çıkan, içinde öğretmen ve yakınlarının bulunduğu midibüsün Yahyalı yakınlarında kontrolden çıkıp Çamlıca 3 Baraj Gölü'ne uçmasıyla ilgili açıklama yaptı. Bakan Yıldırım, şunları söyledi:

 

"8 can kaybı oldu. Bu kazada hatalar zinciri var. Kaza, bir baraj inşaatının servis yolunda meydana gelen bir kazadır. Sürücü, asfalt yol yerine başka bir yola, yani stablize olan baraj servis yoluna girdiği için kaza meydana gelmiş. Şehirlerarası yolculuk yapacaksınız, kuraldır yetkilenmiş araçlarla yapılır. Malesef kazaya davet çıkarılmış. Çok acı bir olay. Ölenlere rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyorum. Kazanın nedeni hakkında Savcılık gereken soruşturmayı elbette yapacaktır. Ama bir kez daha söylüyorum, servis yoluna girilmesi ile kaza oluşmuş. Her Türkiye'de bölünmüş yollar sayesinde ölümlü kazalarda yüzde 50 azalma var. Geçen yıl 2 bin 500 kişinin yaşamını bölünmüş yollarla kurtardık. Kazaların arkasında ihmal ve ihlal var. Kırmızı ışıkta geç hız sınırına uyma. Elbette kaza olur. İnsana yatırım yapmaya devam edeceğiz. Eğitime devam edeceğiz. Yollarımızın alt yapısını düzelteceğiz. Yolların kralı değil, kuralları var. Yaz mevsimi öncesi vatandaşları aşırı hız konusunda bir kez daha uyarıyorum."


YANLIŞ YOLA GİRDİ, ARAÇ ESKİ ARIZALI VE ESKİ MODELDİ

Öğretmenler ve yakınlarının Kapuzbaşı Şelaleleri'ne gitmek üzere bindikleri Karacaşar Belediyesi'ne ait 50 NC 057 plakalı midibüsün 1996 model olduğu, belediyeden dilekçeyle başvurularak kiralandığı ve 300 liralık mazot alındığı blirlendi. Minidibüsün freninin boşaldığı yolundaki iddialar araştırılırken, Yahyalı Cumhuriyet Savcılığı kazayı çok yönlü soruşturuyor. Sürücü Faruk Başavcı'ın, inişli çıkışlı ve oldukça virajlı güzergahta freni sıkça kullandığından dolayı balataların şiştiği, el freninin de tutmadığı, sürücünün vitesi de teknik bir arıza nedeniyle küçültemediği ifade edildi. Midibüste bulunanlardan Nail Yalçın'ın diğer arkadaşlarını, "Midibüsün freni patladı. Sıkı tututun" diye uyardığı da ortaya çıktı.
Bu arada, midibüs şöförünün yolu bilmediği için Yeşilköy sapağında asfalt yol yerine Çamlıca 3 barajının stablize olan servis yoluna girdiği ve olayın burada meydana geldiği bildirildi.

 

Diğer Güncel Haberler için tıklayın


2013.05.02 11:49 - Son Güncellenme: 2013.05.02 13:08 - HABER MERKEZİ
A