"Korkacak birşey yok"

"Korkacak birşey yok"

Goldman Sachs Başkanı ve CEO'su Lloyd Blankfein ABD piyasasının korkacak hiçbir şeyi yok, ancak kendinden korkuyor" diye konuştu.

2013.05.03 07:29 - Son Güncellenme: 2013.05.03 07:29 - Ekonomi - HABER MERKEZİ
A
"Korkacak birşey yok"

Goldman Sachs Başkanı ve CEO'su Lloyd Blankfein, ekonomik krizden kaynaklı olarak piyasalarda bir korku bulunduğunu ve bunun ekonomide toparlanmayı engellemekte olduğunu belirterek, "ABD piyasasının korkacak hiçbir şeyi yok, ancak kendinden korkuyor" diye konuştu.
   
ABD pisasası için göreceli olarak iyimser olduğunu belirten Blankfein, ancak daha fazla büyüme için işletmelerin bazı ılımlı riskler almaya başlamaları gerektiğini söyledi. Blankfein, "Borçlanmak ucuz, ancak hiçkimse kendi işine yatırım yapmak için borç almıyor" dedi.
    
Blankfein ayrıca, ABD'nin şu anda deflasyonist bir dönemde olduğunu  da ifade etti.
    
Konuşmasında Euro Bölgesi'ne de yer veren Blankfein, Euro Bölgesi'nde problemlerin uzun dönemli olacağını belirtirken, Avrupa'nın euro Bölgesi'ni destekleme isteğinin mutlak olduğuna dikkat çekti.

Diğer Ekonomi Haberleri için tıklayın


2013.05.03 07:29 - Son Güncellenme: 2013.05.03 07:29 - HABER MERKEZİ
A