Köpeğe el konuldu sahibine ceza verildi

Köpeğe el konuldu sahibine ceza verildi

BARTIN'ın Amasra İlçesi'nde oturan E.Y.'nin, tehlikeli olduğu gerekçesiyle beslenmesi yasak olan, 'Dogo Argentino' ırkı köpeğine el konuldu. E.Y.'ye de 4 bin 565 lira para cezası kesildi.

2014.01.07 14:15 - Son Güncellenme: 2014.01.07 14:15 - Güncel - HABER MERKEZİ
A
Köpeğe el konuldu sahibine ceza verildi

 

 

Bartın Orman ve Su İşleri Müdürlüğü ekipleri, E.Y.'nin bahçesinde tehlikeli olduğu gerekçesiyle üretilmesi, sahiplenilmesi, satılması Hayvanları Koruma Kanunu ile yasaklanan, 'Dogo Argentino' ırkı köpek beslediğini saptadı. Ekipler, 1.5 yaşındaki köpeğe el koydu. Köpek, belediyeye ait araçla Gürgenpınarı Köyü'ndeki Bartın Belediyesi Geçici Hayvan Barınağı'na götürelerek kafese konuldu.

Köpeğin sahibi E.Y.'ye ise ilgili kanunu ihlal ettiği gerekçesiyle 4 bin 565 lira idari para cezası uygulandı. Orman ve Su İşleri Müdürlüğü Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdür Vekili Ahat Deliorman, "Vatandaşlarımızın, 51ö sayılı Hayvanları Koruma Kanunu'nda belirtilen ve beslenmesi yasak olan köpeklere bakmamalarını istiyoruz. Aksi takdirde hem köpeğe el koyuyoruz, hem de idari para cezası uyguluyoruz" dedi.

Diğer Güncel Haberler için tıklayın


2014.01.07 14:15 - Son Güncellenme: 2014.01.07 14:15 - HABER MERKEZİ
A