Kooperatifçilere Yıldırım destek
Yıldırım Belediyesi'nin kooperatiflere üretim, tanıtım, eğitim, Ar-Ge desteği sağlamak için hazırlamış olduğu Kooperatifçilik Gelişim Merkezi projesi Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı (BEBKA) tarafından hibe desteğine layık görüldü. Proje Güney Marmara'daki tüm kooperatiflere hizmet verecek. Projenin kabulü dolayısıyla Bursa Valiliğinde düzenlenen imza törenine Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, Bursa Valisi Erol Ayyıldız, İznik Belediye Başkanı Kağan Mehmet Usta, BEBKA Genel Sekreter Vekili Sabri Bayram, Yeşilay Yönetim Kurulu Genel Başkan Yardımcısı Dr. Mehmet Güllüoğlu ve ilgili yöneticiler katıldı.
2025.03.21 13:12 - Son Güncellenme: 2025.03.21 16:49 - Bursa Bölge - BÜLTEN
Kadınların dahil olmadığı veya dışlandığı bir ekonomik sisteminin başarılı olmasının mümkün olmadığını belirten Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, "Bu düşünce ile kadınlarımız için ilçemize 15 kadın kooperatifi ve 25 kadın eğitim ve girişimcilik merkezi kazandırdık. Kooperatifçilik Gelişim Merkezi'miz sadece Yıldırım'a değil bölgemizde faaliyet gösteren 20 kadın Kooperatifine kurumsal kapasitesini arttırma, e-ticaret, web sayfalarının kurulumu, marka patent ürün geliştirme ve Ar-Ge eğitimleri verecek" dedi.
YILDIRIM ÖNCÜLÜK EDİYOR
Bu kooperatiflerin ürünlerini tanıtabileceği katalog çekimleri yapabileceği ve tanıtım filmleri çekebileceği tam donanımlı bir stüdyo kuracaklarını da kaydeden Başkan Yılmaz, "Bursa'mızın kültürle yaşatılması amacıyla İznik'ten Mustafakemalpaşa'ya 6 ilçede kültürel miras envanter araştırması yapılarak 5 coğrafi işaretli ürün ve 5 de tescilli ürün çalışması yapacağız" diye konuştu. Yıldırım Belediyesi'nin kadınların üretime dahil edilmesi için elzem olan kooperatifçilik faaliyetleri alanında Bursa'ya öncülük ettiğini belirten Vali Erol Ayyıldız, Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz'a gösterdikleri özveriden dolayı teşekkür etti.
Öne Çıkan Galeriler

Öne Çıkan Videolar
-
00:30
-
00:25
-
00:20
-
00:16
-
05:02
En Çok Okunanlar
- Annesini toprağa veren Tarkan'dan imamın...
- Ünlü makarna markası için 'tüketmeyin'...
- Bursa'da cinli köy iddiası! Anlatılanlar...
- Bursa'nın dev tarım şirketine kötü haber!...
- Bursa'da bir metro istasyonunun konsepti...
- Hafta sonu planı yapanlar dikkat! Bursa'ya...
- Bursa'nın kira şampiyonu caddesi!
- Bursa'da ehliyetsiz sürücü ortalığı...
- Uludağ olmasaydı Bursa'nın manzarası nasıl...
- Bursa'da bugün hava durumu nasıl? (18...
- Yüksek faiz dönemi başladı: Bankadaki...
- Teleferik metrelerce yüksekten yere...
- Bursa, Cuma sabahına trafikle uyandı
- Bursa'da sigara isteği saldırıyla bitti!
- Akaryakıta bir zam daha geliyor! İşte...