Konya-Karaman hattında test sürüşleri başladı

Konya-Karaman hattında test sürüşleri başladı

Geçtiğimiz hafta Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu'nun başlayacağını açıkladığı Konya-Karaman Yüksek Hızlı Tren hattında test sürüşleri dün itibariyle başladı.

2021.02.09 15:49 - Son Güncellenme: 2021.02.09 15:49 - Güncel - HABER MERKEZİ
A
Konya-Karaman hattında test sürüşleri başladı

Konya-Karaman-Ulukışla YHT Projesi kapsamında Konya-Karaman Yüksek Hızlı Tren hattında sinyalizasyon sistemi montajları tamamlandı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, 237 kilometrelik Konya-Karaman-Ulukışla (Niğde) Hızlı Tren Projesi kapsamında yapımı tamamlanan Konya-Karaman hattının 102 kilometrelik kısmı üzerinde test sürüşlerine dün Çumra İstasyonundan başlandığını duyurdu.

Saatte 200 kilometre hıza uygun olarak inşa edilen hızlı tren hattı ile Konya-Karaman arasında 1 saat 15 dakika olan seyahat süresi 35 dakikaya düşecek.

Diğer Güncel Haberler için tıklayın


2021.02.09 15:49 - Son Güncellenme: 2021.02.09 15:49 - HABER MERKEZİ
A