Konya'daki aile katliamına ilişkin iddianame hazır

Konya'daki aile katliamına ilişkin iddianame hazır

Konya'da aynı aileden 7 kişiyi öldürdüğü gerekçesiyle hazırlanan iddianamede hakkında 7 kez ağırlaştırılmış hapis cezası istenen Mehmet Altun'un (33), olay yerine tabancanın namlusuna mermiyi hazırlayıp gittiği ortaya çıktı. İddianame kabul edilirse, şüpheliler yargılanmaya başlayacak.

2021.10.21 14:47 - Son Güncellenme: 2021.10.21 15:02 - Güncel - HABER MERKEZİ
A
Konya'daki aile katliamına ilişkin iddianame hazır

Konya'nın Meram ilçesinde 30 Temmuz'da yaşanan aile katliamına ilişkin iddianame hazırlandı.

Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma kapsamında aralarında Mehmet Altun'un da bulunduğu 13'ü tutuklu, 1'i 18 yaşından küçük 22 şüpheli hakkında işlem yapıldı. Hazırlanan iddianamede tutuklu Mehmet Altun'un, 'Canavarca hisle tasarlayarak 7 kişiyi kasten öldürme' suçundan 7 kez ağırlaştırılmış hapis cezası istendi. Ayrıca olayın ardından evin bazı noktalarına yanında getirdiği bidondaki benzini döküp ateşe verdiği gerekçesiyle 'Yakarak mala zarar verme' suçundan 1 yıldan 9 yıla kadar, 'Nitelikli olarak konut dokunulmazlığı' suçundan 1 yıldan 3 yıla kadar, '6136 Sayılı Kanuna Muhalefet' suçundan da 5 yıldan 8 yıla kadar yargılanması talep edildi.  



AZMETİRDİKLERİ ÖNE SÜRELENLERE DE HAPİS CEZASI İSTENDİ

İddianamede, Mehmet Altun'u azmettirdiği öne sürülen eniştesi Lütfi Keleş, ablası Ayşe Keleş, yeğeni Ali Keleş ile diğer tutuklu sanıklar Yahya Çalık, İbrahim Keleş, Ramazan Çalık, Ali Çalık, Veli Keleş, oğlu Ali Keleş ile adli kontrolle serbest bırakılan akrabaları Ali Keleş hakkında 'Canavarca hisle tasarlayarak 7 kişiyi kasten öldürmeye azmettirme', 'Yakarak mala zarar vermeye azmettirme' suçlarından yargılanması talep edildi. Aralarında 18 yaşından küçük olan 1 çocuk, 11 kişi hakkında ise kovuşturmaya gerek olmadığı yönünde karar verildi. Mehmet Altun'un tutuklanan eşi Zehra Altun, babası İbrahim ve annesi İsmahan Altun da kuvvetli suç şüphesi kalkması nedeniyle tahliye edildi. 



GÜVENLİK KAMERA KAYITLARI İNCELENDİ

İddianamede olay anına ait güvenlik kamera kayıtları ile Mehmet Altun'un, aracı kiraladığı yerden itibaren olay sonrasına kadarki elde edilen tüm güvenlik kamera kayıtları ayrıntılı olarak anlattı.   

Altun savcılıktaki ifadesinde ise şunları söyledi:

''Ben olay tarihinde karşı tarafın şikayetinden vazgeçmesi için barışı sağlamak maksadıyla evlerine gittim. Bana hiç kimse bu yönde bir görev vermedi ya da telkinde bulunmadı. Şahısların evine gideceğimden kimsenin haberi yoktu. Her ne kadar barış için gitmiş olsam da karşı tarafın bana zarar verme ihtimaline karşı tedbirli gitmek istedim. Bu nedenle yanıma tabanca ve mermileri aldım. Ayrıca aracımda daha sonra yakalandığımda üzerimde bulunan bıçağım da vardı. Ben eve ilk vardığımda önce birkaç bayan gördüm. Yüzümde cerrahi maske olduğu için ilk başta beni tanıyamadılar. Ben kendimi belediye görevlisi olarak tanıttım ve bütün aile buradaysa bir görüşme yapacağımı söyledim. Onlar da bana Barış'ın olmadığını, 5 dakikaya kadar geleceğini söylediler. Ben aracımla olay yerinden ayrıldım. Alakova tarafına gittim. Araç içerisinde 5-10 dakika kadar oyalandım. Tekrar aracımla şahısların evine gittim. Bu süre zarfında kimseyle yüz yüze ya da telefonla görüşmedim. Ben şahısların bu evde toplam 7 kişi yaşadıklarını bilirim. Ben tüm aile bireyleriyle barışma meselesini konuşmak istediğim için hepsinin bir araya gelmesini istedim. İkinci gidişimden sonra şahıslar ben tabancayı ve akabinde yüzümdeki maskeyi çıkarıncaya kadar beni tanıyamadılar. Bütün aile bir araya geldikten sonra oraya barışmak maksatlı gittiğimi açıkladım. Hatta elimdeki dosya kağıdına şahısların isimlerini yazmıştım. Şahıslar elimdeki dosyaya bakmaya çalıştılar. Benim öncelikli amacım şahıslara güzellikle şikayetten vazgeçme dilekçesi imzalatmaktı. Silah zoruyla herhangi bir belge imzalatmak değildi.''



Altun, ifadesinde ayrıca memleketi Bozkır ilçesine kırsal alanda saklandığını, bahçelerden meyve yiyecek beslenmeye çalıştığını ve ağaçların kenarlarında uyuduğunu anlattı. Altun, diğer şüphelilerin kendisini azmettirmediğini öne süren, yaşananlardan dolayı pişman olduğunu söyledi. Azmettirici oldukları öne süren diğer şüpheliler ise ifadelerinde, suçlamaları reddetti. 

SAVCILIK: TASARLAYARAK VE CANAVARLA HİSLE EYLEMİ GERÇEKLEŞTİRDİ

Cumhuriyet Savcılığı da saldırıyla ilgili değerlendirmesinde, ''Olayda tek bir silah bulunduğu ve bu Mehmet Altun tarafından kullanıldığı ve tüm maktullerin bu silahla vurulduğunun sabit olduğu, Mehmet Altun'un, Dedeoğulları ailesiyle doğrudan bir husumetinin bulunmadığı, maktul Sibel evin içinde iken evi ateşe vermesi gözetilerek fiilin tüm maktuller yönünden canavarca hisle öldürme olarak kabul edilmesi gerektiği' belirtildi.

İddianame 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilirse, şüpheliler yargılanmaya başlayacak.

Diğer Güncel Haberler için tıklayın


2021.10.21 14:47 - Son Güncellenme: 2021.10.21 15:02 - HABER MERKEZİ
A