Konya'da askeri gösteri uçağı düştü

Konya'da askeri gösteri uçağı düştü

Konya'da akrobasi timi Türk Yıldızları'na ait NF5 tipi bir gösteri uçağı, eğitim uçuşu sırasında düştü. Kazada pilot yüzbaşı şehit oldu.

2021.04.07 14:32 - Son Güncellenme: 2021.04.08 10:08 - Güncel - HABER MERKEZİ
A
Konya'da askeri gösteri uçağı düştü
00:25 Konya'da askeri gösteri uçağı düştü (Enkazdan görüntüler)

İLGİLİ VİDEO

Konya'da askeri gösteri uçağı düştü (Enkazdan görüntüler)

04:02 Konya'da askeri gösteri uçağı düştü -2

İLGİLİ VİDEO

Konya'da askeri gösteri uçağı düştü -2

00:52 Konya'da askeri gösteri uçağı düştü

İLGİLİ VİDEO

Konya'da askeri gösteri uçağı düştü

Konya'nın merkez Karatay ilçesinde askeri gösteri uçağı düştü. Olay yerine çok sayıda polis, ambulans, itfaiye ve AFAD ekipleri sevk edildi. Milli Savunma Bakanlığı, düşen uçağın pilotunun şehit olduğunu açıkladı. 

MSB'den düşen uçakla ilgili yapılan açıklamada, "Konya'da eğitim uçuşu yapan Hava Kuvvetlerimize ait bir NF-5 uçağımız saat 14.15'te henüz bilinmeyen bir nedenle kaza kırıma uğramıştır. Konuyla ilgili gerekli inceleme başlatılmıştır" denildi.

MSB'DEN AÇIKLAMA

MSB'den daha sonra yapılan açıklamada ise, "Konya'da eğitim uçuşu sırasında kaza kırıma uğrayan Hava Kuvvetlerimize ait NF-5 uçağımızın pilotu şehit olmuştur. Kahraman Pilotumuza Allah'tan rahmet, kederli ailesine, Türk Silahlı Kuvvetlerimize ve Yüce Türk Milletine başsağlığı ve sabır dileriz" denildi. 

PİLOT YÜZBAŞI ŞEHİT OLDU

Edinilen bilgiye göre, Konya 3'üncü Ana Jet Üs Komutanlığında konuşlanan Hava Kuvvetleri'nin akrobasi ekibi Türk Yıldızları'ndaki NF-5 uçağı eğitim uçuşu sırasında henüz bilinmeyen bir nedenle merkez Karatay ilçesi sınırlarına düştü. Uçağın düştüğünü gören vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine çok sayıda ambulans, itfaiye ve AFAD ve kurtarma ekibi sevk edildi. Olay yerinde yapılan incelemelerde uçağın pilotu Yüzbaşı Pilot Burak Gençcelep şehit oldu. Şehit pilot Burak Gençcelep'in İzmir Çiğli'den geldiği ve Konya'da 1 yıldır bulunduğu öğrenildi.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN AÇIKLAMA

Cumhurbaşkanı Erdoğan, uçak kazasıyla ilgili açıklama yaptı. Erdoğan, "Konya'da bir gösteri uçağımızın eğitim uçuşu sırasında kaza kırıma uğradığını ve pilotumuzun maalesef şehit olduğunu büyük bir teessürle öğrendim. Şehidimize Allah'tan rahmet niyaz ediyor; ailesine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetlerimize ve Milletimize başsağlığı diliyorum" dedi. 

KONYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI'NDAN AÇIKLAMA

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Şehrimizde icra edilen Anadolu Kartalı Tatbikatı kapsamında uçuş yapan askeri uçağın düştüğü yönünde bir bilgi ulaştı. Ekiplerimiz, sağlık ve arama kurtarma birimleri olay yerine intikal ediyor. Duamız can kaybının olmaması." ifadelerine yer verdi.

(Türk Yıldızları'na ait F-5 uçağı)

Konya'da askeri gösteri uçağı düştü

İLGİLİ GALERİ

Konya'da askeri gösteri uçağı düştü

Diğer Güncel Haberler için tıklayın


2021.04.07 14:32 - Son Güncellenme: 2021.04.08 10:08 - HABER MERKEZİ
A