Konteyner fiyatlarında büyük artış!
Türkiye tek yürek olup depremin yaralarını sarmaya çalışırken, fırsatçılar yine meydana çıktı. En büyük ihtiyaçlardan biri olan konteynerlere zam geldi.
2023.02.16 08:08 - Son Güncellenme: 2023.02.16 08:17 - Ekonomi - HABER MERKEZİ
Kahramanmaraş'taki deprem sonrası bazı firmalar fırsat bilip ham madde fiyatını artırdı, konteynerlere en çok ihtiyaç duyulan günlerde zam geldi.
3 AY YASAKLANDI, KDV YÜZDE 1'E DÜŞTÜ
Devlet hem fırsatçılara engel olmak hem de deprem bölgesindeki acil ihtiyacını karşılayabilmek için konteyner ihracatını 3 ay boyunca yasaklarken; konteynerlerde KDV oranı da yüzde 18'den yüzde 1'e düşürüldü.

KONTEYNER FİYATLARI 50 BİN TL'DEN BAŞLIYOR
Show Haber'de yer alan habere göre; 50 bin TL'den başlayan konteynerler için firmalar vatandaşları uyardı. Fiyatların yüzde 20 civarında arttığını belirten yetkiler ancak 2-3 katı fiyat isteyenler olursa bu durumun sorgulanması hatta gerekirse şikayette bulunulması gerektiğini söylüyor.