KOMUTAN EŞLERİ: SAVUNMA HAZIRLANIYOR, TRT CANLI YAYINLASIN

KOMUTAN EŞLERİ: SAVUNMA HAZIRLANIYOR, TRT CANLI YAYINLASIN

Balyoz operasyonunda tutuklulanan generallerin eşleri Fatih Altaylı'nın sorularını yanıtladı. Sahte belgelerle tutuklama yapıldığını savunan komutan eşleri, "Savunma hazırlanıyor. TRT bunları canlı yayınlasın" dedi

2011.02.16 14:12 - Son Güncellenme: 1970.01.01 02:00 - Bursa Bölge - HABER MERKEZİ
A
KOMUTAN EŞLERİ: SAVUNMA HAZIRLANIYOR, TRT CANLI YAYINLASIN

Fatih Altaylı'nın sunduğu TEKE TEK programına Balyoz operasyonunun ardından tutuklanan TSK mensubu generallerin eşleri konuk oldu. Altaylı'nın sorularını yanıtlayan komutan eşleri, önemli açıklamalarda bulundu.

General eşleri, yargılanan komutanların, savunmalarının TRT'de yayınlanmasını talep ettiğini de belirterek, "Onlar, 'Savunmamız TRT'de yayınlansın ve bizim savunmalarımız görülsün' diyor. Ancak bu da kabul edilmedi" dedi. İşte TEKE TEK'ten dikkat çeken notlar...

''SAVUNMA YERİNE İDDİANAME..''
TEK TEK'te dün Fatih Altaylı'nın konukları 1.Ordu eski komutanı Orgeneral Çetin Doğan'ın eşi Nilgün Doğan, E.Tümgeneral Ali Deniz Kutluk'un un eşi İrem Kutluk ve Tümamiral Cem Gökdeniz'in eşi Rengin Gökdeniz'di. Balyoz tutuklamalarının ardından general eşleri tutuklamayla ilgili olarak Fatih Altaylı'ya konuştu.
E. Org. Çetin Doğan'ın eşi Nilgün Doğan, yaşanan tutuklamaların ardından eşlerinin savunma yapmayacağını yinelerken, "Savunma yapmayacaklar ve iddianame hazırlayacaklar. Emniyet ve onları yargılayan kurumun içerisindeki çeteyi ortaya çıkarmak üzere... Mahkum olurlarsa da olacaklar ve biz de bunu kabulleneceğiz. Çünkü hukuk kuralları işlemiyor. Beraat etseler de bugüne kadar yapılan hukuksuzlukları örtmez. Son bir senedeki üzüntülerini, acılarını, ailelerinin acılarını örtmez" diye konuştu.

''10 ÇUVAL DEDİKLERİ ŞEY..''

Emekli Tümgeneral Ali Deniz Kutluk'un eşi İrem Kutluk ise, belge adı altında olabilecek ıslak imza gibi hiçbir şeyin aramalarda bulunmadığını ifade etti. Kutluk, "10 çuval dedikleri şey kitaplar, sekiz buçuk çuvalı atılacak belgeler, eski şarj aletleri gibi... Ev hanımları temizlik yaparken nereye koyacaklarını bilemedikleri şeyleri bir dolaba tıkarlar ya onlar da öyle bir şey yapmışlar herhalde" dedi.

''ALEVLER İÇİNDE YANDIĞIMI HİSSEDİYORUM''
Tutuklanan komutanların 'Harbiye Marşı'nı okumasını yorumlayan İrem Kutluk, "Harbiye Marşı spontene oldu. O kadar gergin bir ortam vardı ki herhalde bir şekilde kendilerini ifade ettiler" diye konuştu. İrem Kutluk kendi hislerini ise, "Ben sadece alevler içinde yandığımı hissediyordum ve eşime bundan sonra nasıl destek olabileceğimi düşünüyordum" sözleriyle dile getirdi.
İrem Kutluk, eşlerinin tutuklanma gerekçesi olarak kaçma olasılığının gösterilmesini eleştirerek, "Yurt dışı yasağı yoktu. 5 gün öncesine kadar Çin'deydi eşim. Erken bitirdi çalışmalarını, duruşmada orada olabilmek için. Eşim her gün oradaydı. Katılamayan sanıklar mutlaka mazeretlerini raporla heyete bildirdiler. Kaçmaya çalışan görüntü hiç yoktu. Nasıl bir kaçma gerekçesi gösterildi anlamıyorum" dedi.

''SAVUNMAMIZ TRT'DE YAYINLANSIN''
Nilgün Doğan ise Taraf Gazetesi'nden bir muhabirin tutuklamalarının olabileceğini, eşi Çetin Doğan'ın istirahat raporu almasından tahmin ettiklerini yazması üzerine, şunları söyledi: "Taraf Gazetesi'nden bir arkadaş bu tutuklamaların olabileceğini neye göre tahmin etmiş. Eşimin omzu çıkmıştı özel bir hastenede tedavi oldu. Arkasından 10 gün istirahat raporu verildi. O nedenle evde istiharat ediyordu. Eşim istirahat aldığı için demek ki tutuklanacak.


"GATA'YA GİTSE KATAKULLİ DİYORLAR"
Benim eşim GATA'ya gitse de 'katakulli' diyorlar." General eşleri, yargılanan komutanların, savunmalarının TRT'de yayınlanmasını talep ettiğini de belirterek, "Onlar, 'Savunmamız TRT'de yayınlansın ve bizim savunmalarımız görülsün' diyor. Ancak bu da kabul edilmedi" dedi. (Habertürk) 

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2011.02.16 14:12 - Son Güncellenme: 1970.01.01 02:00 - HABER MERKEZİ
A