Komşu'da iftar coşkusu

Komşu'da iftar coşkusu

Osmangazi Belediyesi'nin geleneksel hale getirdiği Balkanlarda iftar programını bu yıl ilk olarak Yunanistan'ın Kozlukebir Belediyesine bağlı Sirkeli köyünde gerçekleştirildi.

2013.07.17 14:20 - Son Güncellenme: 2013.07.17 14:20 - Bursa Bölge - HABER MERKEZİ
A
Komşu'da iftar coşkusu

 

Aynı zamanda Kozlukebir Belediyesiyle kardeş belediye olan Osmangazi Belediyesi geleneksel hale getirdiği iftar yemeği, Başkan Mustafa Dündar'ın da katılımıyla gerçekleşti.

Farklı dilden ve dinden insanları aynı sofrada buluşturan Osmangazi Belediyesinin iftarına yaklaşık 5 bin kişi katıldı. Sirkeli'de düzenlenen iftar yemeğine, Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar'ın yanı sıra Türkiye Gümülcine  Başkonsolosu Osman İlhan Şener, Rodop Milletvekili Ahmet Hacıosman, Kozlukebir Belediye Başkanı İbarahim Şerif, Türkiye ve Yunanistan'dan bürokratlar katıldı. Gümülcine, Dedeağaç ve İskeçe'den gelen Türk ve Yunanlı vatandaşlar, Sirkeli Futbol sahasına kurulan sofralarda dualarla oruçlarını açtı.


Artık geleneksel hale gelen iftar yemeğinde konuşan, Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Balkanlarda dostluk ve kardeşliğin gelişmesi adına bu tür etkinliklerin arttırılması gerektiğini söyledi. Dündar, "Bizler, Osmangazi belediyesi olarak bu yıl sadece Bursa'da değil, balkanlarda da 7 farklı noktada iftar programı yapıyoruz. Bursa ile Balkanlar arasında tarihi ve kültürel bağların yanı sıra, akrabalık bağları da oldukça fazla. Bizlerde düzenlediğimiz organizasyonlarla bu dostluğu ve kardeşliği unutturmamak istiyoruz, Sirkelide başladığımız bu ilk iftar yemeğimizin ardından, önümüzdeki hafta Bulgaristan, Makedonya, Kosova'da devam edecek" diye konuştu.


BİR YANIMIZDA MÜFTÜ DEİĞER YANIMIZDA PAPAZ OLUYOR
Ramazan ayının kardeşlik ve yardımlaşma duygularının en yoğun ayaşandığı ay olduğunu söyleyen Mustafa Dündar "Bu sofralar gönül sofrası ve bu sadece kendimiz için açılan bir sofra değil. Onun için gittiğimiz her yerde, hangi milletten, hangi devletten insan olursa olsun bir araya geliyoruz. Bulgaristan'da yaptığımız iftarda bir tarafımızda müftü, diğer tarafımızda papaz oluyor, herkes duasını okuyup mesajını veriyor. Hz. Mevlana'nın dediği gibi, 'Ne olursan ol yine gel' diyoruz,  bu sofraya herkesin gelmesini istiyoruz" diye konuştu. Dündar'ın ardından söz alan Rodop milletvekili   Ahmet Hacıosman ve Türkiye Gümülcine Başkonsolosu Osman İlhan Birlik, bu dayanışmanın her zaman devam etmesi gerektiği vurgulayarak, böyle bir buluşma gerçekleştiren Osmangazi Belediye Başkanına, teşekkür ettiler.


MEVLEVİLER BÜYÜK BEĞENİ TOPLADI
Konuşmaların ardından, Osmangazi Belediyesi Karabaş-i Veli Kültür Merkezinden gelen semazenler sahneye çıktı, ilk defa canlı sema gösterisi izleyen Yunanistan vatandaşları büyük mutluluk yaşadı. Semazenlerin taklitlerini yapmaya çalışan çocuklarda büyük alkış topladı.

 

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2013.07.17 14:20 - Son Güncellenme: 2013.07.17 14:20 - HABER MERKEZİ
A