Kocaeli'de hipodrom heyecanı

Kocaeli'de hipodrom heyecanı

TÜRKİYE Jokey Kulübü (TJK) tarafından Kartepe İlçesi'ndeki İdman Merkezi'nin hipodroma dönüştürülmesi yönünde yürütülen çalışmalar son aşamaya geldi. Türkiye Jokey Kulübü'nün en büyük pansiyon harası ve aşım istasyonunun ile Kocaeli Üniversitesi'nin Atçılık Meslek Yüksekokulu da bulunan ilçede büyük heyecan yaratan hipodromdaki ilk resmi yarışların kasım ayı ortasında yapılabileceği belirtildi.

2013.10.08 15:16 - Son Güncellenme: 2013.10.08 15:17 - Yaşam
A
Kocaeli'de hipodrom heyecanı

Kartepe İlçesi'nde Türkiye Jokey Kulübü'ne ait pansiyon haraların yakınındaki eski idman merkezinin hipodroma dönüştürülmesi ve yarışlara uygun hale getirilmesi için bir yılı aşkın süredir çalışma yapılıyor. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker'in de oluruyla başlatılan çalışmaların yoğun bir şekilde sürdüğünü belirten pist sorumlusu İsa Çelik, halen 1400 metre olan parkurun 1600 metreye çıkarıldığını, kır kahvesi, tribün, kamelya kulesi, foto finiş, eğlenme yeri ve personel binası inşaatlarının sürdüğünü belirtti.

Buradaki çalışmaları yakından takip eden ve İstanbul Veliefendi Hipodrumu'nun Zeytinburnu ilçe belediyesine ayda 1 milyon TL'den fazla katkı sağladığını anlatan Kartepe Belediye Başkanı AK Partili Şükrü Karabalık, şu ana kadar pist için 12 milyon TL'den fazla para harcandığını belirterek  şunları söyledi:

"Kent Meydanı, havalimanı, her mevsim turizm yapılabilmesi gibi hiçbir ilçeye nasip olmayan değerlerin bulunduğu Kartepemiz bu hipodrom sayesinde değerlerine bir halka daha eklemiş olacak. Görüştüğümüz yetkililer bize buradaki ilk yarışın 19 Kasım'da yapılabileceğini söyledi. Yarışlarla birlikte Kartepe bölgenin en hareketli merkezlerinden birine dönüşecek."

Yine Kartepe'de bulunan Kocaeli Üniversitesi'nin Kartepe Atçılık Meslek Yüksek Okulu Müdürü Yrd.Doç.Dr. Erdener Balıkçı da, hipodromun meslek yüksekokulundan mezun olan öğrencilerin istihdamında çok önemli bir yer tutacağını hatırlatarak biran önce tamamlanmasını beklediklerini söyledi.

Diğer Yaşam Haberleri için tıklayın


2013.10.08 15:16 - Son Güncellenme: 2013.10.08 15:17 - Can Sezer
A