Kocaeli'de 48 saatlik su kesintisi

Kocaeli'de 48 saatlik su kesintisi

Kocaeli'de su hattındaki yenileme çalışması nedeniyle bugün saat 23.00'ten itibaren 48 saate varan su kesintisi yaşanacak. Gebze, Çayırova ve Darıca ilçelerinde vatandaşlar bidonlara su doldurarak kesintiye karşı önlem aldı. Kandıra ilçesi ise kesintiden etkilenmeyecek.

2020.12.28 16:06 - Son Güncellenme: 2020.12.28 16:07 - Güncel
A
Kocaeli'de 48 saatlik su kesintisi

TCDD'nin, Körfez Şirinyalı-Hereke arasında yürüttüğü 3'üncü tren hattı inşaatı nedeniyle Yuvacık Barajı'ndan Gebze bölgesine giden su hattı yenileniyor. Hattın yenilenmesi nedeniyle Kocaeli'de bazı ilçelerde su kesintisi yaşanacak.

KESİNTİ BUGÜN SAAT 23.00'TEN İTİBAREN BAŞLAYACAK

Bugün saat 23.00'ten itibaren Gebze, Darıca ve Çayırova ilçelerine 48 saat boyunca, İzmit, Kartepe, Başiskele, Gölcük ve Karamürsel'de 16 saat, Derince'de 20 saat, Körfez'de 30 saat, Dilovası'nda ise 38 saat su kesintisi yaşanacak.

KANDIRA'DA SU KESİLMEYECEK

Kandıra ilçesi ise kesintiden etkilenmeyecek. Depolardan yararlanan köyler ve bazı ilçelerdeki mahalleler de su kesintisinden etkilenmeyecek.

VATANDAŞLAR ÖNLEMLERİNİ ALDI

Su kesintisinin en çok etkileneceği Gebze, Darıca ve Çayırova ilçelerinde vatandaşlar bidon satın alarak, suyla doldurdu. Kesinti nedeniyle eve su stokladıklarını söyleyen Görkem Akçay, "En çok su kesintisi olayından Gebze bölgesi etkileniyor. Ben bu durumdan şikayetçiyim. Bazı ilçelerde su kesintisi süresi kısa sürüyor. Fakat Gebze ve çevre ilçelerde 48 saat su kesintisi yapılacak. Bidon aldık, ihtiyaçlarımızı karşılamak için 70-80 litre su kenara koyduk. 4 kişilik bir aileyiz umarım aldığımız su yeter" dedi.

"EVİMİZE SU STOKU YAPTIK"

Su kesintisine karşı önlem aldıklarını belirten Necla Çetin, "Suların kesileceğini öğrenince evimize su stoku yaptık. Şu an itibariyle sıkıntı çekeceğimizi düşünmüyoruz. Umarım aldığımız su yeterli olacaktır. Suyumuzu yeteri kadar aldığımızdan 2 günlük su kesintisi bizi etkilemeyecek diye düşünüyorum" diye konuştu.

Su kesintisi nedeniyle bidon topladığını ifade eden Mehmet Balaban da şöyle konuştu:

"Şu anda su kesintisiyle ilgili hazırlık yapıyorum. Bidon topluyorum. Evimizde leğenleri ne bulduysak su ile doldurduk. Hereke hattında bir değişiklik olacağını duyduk. Mecburen hazırlanıyoruz. Belediye mesaj çekti ve herkese bildirdi. 2 kişilik aileyiz ama yine de sorun yaşamamak için su stokumuzu yaptık. Uzun süredir de su kesintisi bu bölgede olmamıştı."

Diğer Güncel Haberler için tıklayın


2020.12.28 16:06 - Son Güncellenme: 2020.12.28 16:07 - Ali Yaşar
A