Kobani kararı 16 Mayıs'a ertelendi

Kobani kararı 16 Mayıs'a ertelendi

Yaklaşık üç yıldır süren ve aralarında eski HDP eş genel başkanları Figen Yüksekdağ ve Selahattin Demirtaş ile merkez yürütme kurulu (MYK) üyeleri ve yöneticilerinin de aralarında bulunduğu 18'si tutuklu 108 kişinin yargılandığı 'Kobani Davasında adli kontrol şartı ile tutuksuz yargılanan isimlerin adli kontrollerinin kaldırılması yönündeki talepler reddedildi. Dava 16 Mayıs'a ertelendi.

2024.04.17 17:03 - Son Güncellenme: 2024.04.17 17:11 - Siyaset - HALKTV
A
Kobani kararı 16 Mayıs'a ertelendi

Yaklaşık üç yıldır süren ve aralarında eski HDP eş genel başkanları Figen Yüksekdağ ve Selahattin Demirtaş ile merkez yürütme kurulu (MYK) üyeleri ve yöneticilerinin de aralarında bulunduğu 18'si tutuklu 108 kişinin yargılandığı 'Kobani Davası'nın 82'inci celsesi başladı.

Duruşmaya katılmayacakları açıklanan siyasetçiler ise hükmün açıklanmasının ertelenmesinin ardından duruşmaya katıldı.

İddia makamı, 'kuvvetli suç şüphesine dair somut delillerin bulunduğu', 'kaçma şüphesi' olduğu iddiasıyla 'atılı suçlamalara dair tutukluluk sürelerinin aşılmadığı ve suçların katalog suçlardan olması' gerekçesiyle tüm sanıkların tutukluluk halinin devamına karar verilmesini talep etti.

Duruşmada son olarak beyanda bulunan Selahattin Demirtaş, tek cümleyle "Herhangi bir söz talebim yok. Tüm arkadaşların özgürlüğünü talep ediyorum" dedi.

Tutuklu sanıkların beyanlarının tamamlanmasının ardından avukatlar beyanda bulunmaya başladı. Eski RTÜK üyesi tutsak siyasetçi Ali Ürküt'ün avukatı ve aynı zamanda oğlu Erhan Ürküt, babasıyla ilgili yakın zaman önce kanser teşhisi konulduğu bilgisini paylaşarak, "Tutuklanmadan önce herhangi bir hastalığı, rahatsızlığı yoktu. Cezaevinde kansere yakalandı. Babama bir şey olursa sorumlusu sizsiniz" dedi. Avukat beyanları tamamlandı. Duruşmaya karar için 15:30'a kadar ara verildi.

ARA KARAR AÇIKLANDI

Aranın ardından kararını açıklayan mahkeme heyeti, adli kontrol şartıyla tutuksuz yargılanan isimlerin adli kontrollerinin kaldırılması yönündeki talepleri reddetti. Adli kontrol şartı ile tutuksuz yargılanan isimlerin adli kontrollerinin kaldırılması yönündeki talepler reddedildi. Tüm tutuklu sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar verildi

16 MAYIS'A ERTELENDİ

Ara karar verilen dava, 16 Mayıs'a ertelendi.

Diğer Siyaset Haberleri için tıklayın


2024.04.17 17:03 - Son Güncellenme: 2024.04.17 17:11 - HALKTV
A