Kobani'den Türkiye'ye geçmeye çalışan PYD'li terörist yakalandı

Kobani'den Türkiye'ye geçmeye çalışan PYD'li terörist yakalandı

Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde, Kobani'den Türkiye'ye geçmeye çalışan PYD'li terörist tutuklandı.

2016.02.16 07:38 - Son Güncellenme: 2016.02.16 07:45 - Güncel - HABER MERKEZİ
A
Kobani'den Türkiye'ye geçmeye çalışan PYD'li terörist yakalandı

Güvenlik kaynaklarından alınan bilgiye göre, İl Jandarma Komutanlığı  İstihbarat Şube Müdürlüğü Terör Olayları Kısım Amirliği ekipleri, Kobani'den (Ayn  el Arap) Suruç ilçesine "Demhat" kod adlı Ömer K'nın (25) geçeceği bilgisine  ulaştı.

Jandarma ve Suruç Hudut Birlik Komutanlığı ekipleri, sınırdaki 4 ayrı  noktada önlem aldı. Güvenlik güçleri, Aşağıoylum mevkisinden sınırı geçmeye  çalışan kişiye "dur" ihtarında bulundu.

İkaza rağmen yaya olarak kaçan şüpheli, kovalamaca sonucu yakalandı.

Sağlık kontrolünden geçirilen zanlı, ifadesi alınmak üzere Suruç İlçe  Jandarma Komutanlığına götürüldü.

"ASKERLİKTE GÖREVİMDEN DOLAYI EYALET SORUMLUSU KORUMALIĞINA GETİRİLDİM"

Zanlı, jandarmadaki ifadesinde, sözde Kobani batı eyaleti sorumlusu  Bawor Karlıova adlı teröristin korumalığını yaptığı ve PYD saflarında savaştığını  söyledi. Terör örgütü üyesi Ömer K. ayrıca jandarmaya, Deniz Kuvvetleri Komutanlığına bağlı İstanbul Seyir Hidrografi ve Oşinografi Daire Başkanlığında  askerlik yaptığını, 8 ay önce hava değişimi için geldiği Suruç'tan Kobani'ye  kaçtığını belirtti.

Askerlikteki görevinden dolayı terör örgütünde eyalet sorumlusu  korumalığına getirildiğini anlatan Ömer K, öğrendiği bilgileri de PYD ile  paylaştığını anlattı.

Jandarmadaki işlemlerin ardından adliyeye sevk edilen şüpheli, "Terör  örgütü üyesi olmak, silahlı eylemde bulunmak ve devlet sırrını ifşa etmek"  suçlarından tutuklandı.

Diğer Güncel Haberler için tıklayın


2016.02.16 07:38 - Son Güncellenme: 2016.02.16 07:45 - HABER MERKEZİ
A