Klimkin: Rusya bilinçli olarak durumu istikrarsızlaştırıyor

Klimkin: Rusya bilinçli olarak durumu istikrarsızlaştırıyor

Ukrayna Dışişleri Bakanı Klimkin, hükümet yanlısı güçlerle Rusya yanlısı ayrılıkçıların çatıştığı ülkenin doğusundaki durumun kötüleştiğini söyledi.

2017.06.07 17:23 - Son Güncellenme: 2017.06.07 17:24 - Dünya - HABER MERKEZİ
A
Klimkin: Rusya bilinçli olarak durumu istikrarsızlaştırıyor

Ukrayna Dışişleri Bakanı Pavlo Klimkin, hükümet yanlısı güçlerle Rusya yanlısı ayrılıkçıların çatıştığı ülkenin doğusundaki durumun kötüleştiğini söyledi.

Klimkin, İsviçre Dışişleri Bakanı Didier Burkhalter ile görüşmesinden sonra düzenlenen ortak basın toplantısında Donbas'taki duruma değindi.

Bölgede saldırıların ve yaralı sayısının arttığına dikkati çeken Klimkin, "Donbas'ta sayısı artan saldırılar ve yaralılar ile durumun gerçekten kötüleştiğini görüyoruz. Şimdi Rusya bilinçli olarak durumu istikrarsızlaştırıyor." ifadelerini kullandı.

Normandiya Formatı'nda Alman ve Fransız dışişleri bakanlarıyla sürekli iletişim halinde olduğunu kaydeden Klimkin, Ukrayna'nın bölgedeki tırmanışın azaltılması için gereken her şeyi yapacağını ifade etti.

Diğer Dünyadan Haberler için tıklayın


2017.06.07 17:23 - Son Güncellenme: 2017.06.07 17:24 - HABER MERKEZİ
A