Kızılay Meydanı'na yürümek isteyen gruba polis müdahalesi

Kızılay Meydanı'na yürümek isteyen gruba polis müdahalesi

ANKARA'DA çıkan Gezi Parkı olaylarında hayatını kaybeden Ethem Sarısülük'ü vuran polisin serbest bırakılmasını ve Lice'de meydana gelen olayı protesto etmek için Kızılay'a yürümek isteyen gruba polis ekipleri müdahale etti.

2013.06.29 20:56 - Son Güncellenme: 2013.06.29 20:56 - Güncel
A
Kızılay Meydanı'na yürümek isteyen gruba polis müdahalesi

Ankara'da Taksim Gezi Parkı protestoları sırasında Ethem Sarısülük, kafasından polisin tabancasından çıkan kurşunla vurulmuştu. Sarısülük'ü öldüren polisin çıkarıldığı mahkemede serbest bırakılmasını ve Diyarbakır'ın Lice İlçesi Kayacık Köyü'nde bir kişinin ölümü, 9 kişinin de yaralanmasıyla sonuçlanan olayları protesto etmek isteyen 250 kişilik grup, Kurtuluş Kavşağında toplandı. 'Dün Ethem Bugün Medeni. Devlet Katliamlarını Sürdürüyor' pankartı açan grup daha sonra Kızılay Meydanı'na doğru yürüyüşe geçti. Kolej Meydanı'na gelen grup burada polis barikatı tarafından durduruldu. Bir polis yetkilisi yolu kapatan gruba uyarı anonsu yaparak dağılmalarını istedi. Uyarıların ardından dağılmayan gruba tazyikli su ve biber gazı ile müdahale edildi. Kurtuluş Parkı içerisine kaçan gruptakiler, polise taş atarak karşılık verdi. Polis ile göstericiler arasında kovalamaca yaşandı.

Müdahale sırasında Kurtuluş Parkı içerisine kaçan eylemcilere biber gazı ile müdahale edilmesine bazı vatandaşlar tepki gösterdi. Çocuk parkının da bulunduğu parkta çocuğu olduğunu söyleyen bir kadın ile çevik kuvvet polisleri arasında tartışma yaşandı. Yapılan biber gazlı müdahale nedeniyle çok sayıda vatandaşta gazdan etkilendi. 

Diğer Güncel Haberler için tıklayın


2013.06.29 20:56 - Son Güncellenme: 2013.06.29 20:56 - Ramazan Acar
A