Kız çocuğunun feryadı yürek burktu

Kız çocuğunun feryadı yürek burktu

Konya'da 13 yaşındaki kız çocuğu, koşarken aydınlatma direkleri için açıldığı iddia edilen yaklaşık 1.5 metrelik çukura düştü ve burada sıkıştı.

2012.10.11 00:26 - Son Güncellenme: 2012.10.11 00:26 - Güncel
A
Kız çocuğunun feryadı yürek burktu

İtfaiye ve Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE) ekipleri tarafından sıkıştığı çukurdan çıkarılmaya çalışan kız çocuğu, "Baba yapamayacaklar" diye feryat etti. Yaklaşık iki saat süren operasyonun ardından kız çocuğu, sıkıştığı çukurdan çıkarılarak hastaneye kaldırıldı.
Olay, saat 17.30 sıralarında merkez Karatay ilçesi Saraçoğlu Mahallesi Ahlak Sokak'ta meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, koşarak arkadaşının evine doğru giden Fatma Nur Gül (13), etrafından hiçbir önlem bulunmayan ve aydınlatma direkleri için açıldığı ileri sürülen beton çukurun içine düştü. 1.5 metre yüksekliğindeki çukura düştükten sonra çıkamayan Fatma Nur Gül, bağırarak yardım istedi. Çevredeki vatandaşlar tarafından polise haber verilmesi üzerine olay yerine itfaiye ekibi yönlendirildi. Sağlık görevlilerinin de olay yerine sevk edilmesi üzerine kurtarma çalışmalarına UMKE de katıldı. Kız çocuğunun kurtarılması için iş makinesiyle çukurun etrafı kazıldı. Hilti ve çeşitli beton delme aletleriyle de beton çukurun ağzı genişletilmeye çalışıldı. Sağlık görevlileri tarafından serum takılarak damar yolu açılan Fatma Nur Gül için görevliler adete seferber oldu. Bir itfaiye görevlisi, moralini yüksek tutması için küçük kızla sakalaştı. Kız çocuğu da itfaiye görevlisiyle şakalaşarak kendisinden su istedi. İtfaiyenin verdiği suyu için Fatma Nur, bu sırada iş makinesinin çalışmasını takip etti. Çalışmalar sırasında Fatma Nur'un başına baret takıldı. Çocuğun yüzü de, plastik kalkanla korundu.
Çukur içinde kurtarma çalışmalarını bazen gülümseyerek takip eden Fatma Nur, bazen de umutsuzluğa kapılarak ağladı. Bir ara kendisini görüntüleyen gazetecilere el sallayan Fatma Nur, daha sonra dalgın haliyle çukurdan kurtarılmayı bekledi. Kız çocuğunun yakınları da kurtarma çalışmalarını gözyaşları içinde takip etti. Toplanan kalabalık da görevlilerin çalışmalarını meraklı gözlerle izledi.
"BABA YAPAMAYACAKLAR"
Beton çukurun etrafı genişletildikten sonra Fatma Nur'u iple bağlayan görevliler, küçük kızı yavaş yavaş yukarıya doğru çekmeye çalıştı. Çukurdan çıkarıldığı sırada Fatma Nur'un canının yanması nedeniyle çalışmalar titizlikle yürütüldü. Bu sırada görevlilerin zorlanması nedeniyle umutsuzluğa kapılan Fatma Nur, babasına seslenerek, "Baba yapamayacaklar" diye feryat etti. Bu feryadından kısa bir süre sonra Fatma Nur, sıkıştığı çukurdan çıkarıldı.
Yaklaşık iki saat süren kurtarma operasyonu sonunda çukurdan çıkarılan Fatma Nur, sedyeye alındıktan sonra hazır bekleyen ambulansa taşındı. Fatma Nur, bu sırada kendisini kurtaran itfaiye çavuşu Kadir Ünver'i öperek teşekkür etti. Ambulansta ilk müdahalesi yapılan Fatma Nur, Konya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı.
Olay yerinde kızının kurtarılmasını telaşlı gözlerle bekleyen küçük kızın annesi, kızının arkadaşına ödev almaya gittiğini ifade etti. Fatma Nur'un annesi, "Küçük kız kardeşiyle birlikte dün hastaneye gitmişti. 'Ödevimi alayım da yapayım' dedi. Koşarak gidiyormuş. Arkadaşının evi parkın karşısında. Koşarak giderken önünü göremeyince çukura düşmüş" diye konuştu.
Kurtarma çalışmalarının ardından olay yerinde küçük kızın düşüp sıkıştığı beton çukur, iş makinesiyle toprak dökülerek kapatıldı.

Diğer Güncel Haberler için tıklayın


2012.10.11 00:26 - Son Güncellenme: 2012.10.11 00:26 - Alican Özbay
A