Kısıtlamaya uymayan çocuk bodrum katında yakalandı

Kısıtlamaya uymayan çocuk bodrum katında yakalandı

Aksaray'da bekçilerden kaçarken saklandığı bodrum katında yakalanan gencin yoklama kaçağı olarak arandığı tespit edilirken, polis otosunda, "Ben ondan mı kaçacağım. Ben zaten kendim istiyorum bizzat gitmeyi" dedi.

2021.01.01 22:52 - Son Güncellenme: 2021.01.02 02:12 - Güncel
A
Kısıtlamaya uymayan çocuk bodrum katında yakalandı
03:12 Kısıtlamaya uymayan çocuk bodrum katında yakalandı

İLGİLİ VİDEO

Kısıtlamaya uymayan çocuk bodrum katında yakalandı

Olay, Taşpazar Mahallesi 859 Sokak'ta meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, mahallede devriye atan mahalle ve çarşı bekçileri, gördükleri bir şahsı şüphe üzerine 'dur' ihtarında bulundu. Şahıs hızla bekçilerden kaçmaya başlarken kaçan şahıs ve bekçiler arasında kovalamaca başladı.

Bir süre kaçan şüpheli, 860. Sokak'ta bulunan bir apartmanın bodrumuna girerek saklanmak istedi. Şahsın apartmanın bodrumuna saklandığını tespit eden bekçiler şahsı saklandığı apartmanın bodrumunda kıskıvrak yakaladı. Yakalanan şüpheli H.D. apartmandan çıkarılarak olay yerine gelen polis ekipleriyle birlikte sorgulandı. Üzeri aranan gencin yapılan sorgulamasında yoklama kaçağı olarak arandığı tespit edildi.

Kısıtlamaya uymayan gence 3 bin 150 TL idari para cezası uygulanırken, bindirildiği polis aracında gazetecilerin sorduğu, "Yoklama kaçağı olduğun için mi kaçtın" sorusuna, "Benim hastalığım var zaten yoklamadan ne diye kaçayım ben. İstediği doktora götürsün beni. Ben ondan mı kaçacağım. Ben zaten kendim istiyorum bizzat gitmeyi" diye cevap verdi. Yoklama kaçağı olarak işlem yapılan geç ceza ve yoklama kaçağı tebliğ tutanağını imzaladıktan sonra salıverildi.
Saklandığı apartmanın temizlik görevlisi Hayriye İlgin şahsın kaçarken hızla apartmana girdiğini belirterek, "Ben tam kapıyı şifreyle açtım girmek üzereydim. O arada kapı açıldı, fırladı içeriye girmeye. Girdi ve zaten direk bodruma indi. Bodrumda da zaten çıkış yeri yok. Hemen yakaladılar. Polisin biri geldi hemen açtım. Girdi ve yakaladı" dedi.

Saklandığı apartmanın temizlik görevlisi Hayriye İlgin, ''Ben binanın girişini temizlerken bir anda koşarak bir kişi benim yanıma geldi. Ben o esnada kapının şifresini açmıştım. Bana 'Kaçmam lazım' dedi. Sonrada binaya girip, bodrum katına saklandı. Hemen arkasından bekçiler ve polisler geldi. Ben de ekiplere bodrum katına saklandığını söyledim. Ekipler bodrum katında yakaladı. Gece olduğu için bende çok korktum" dedi.

 

Diğer Güncel Haberler için tıklayın


2021.01.01 22:52 - Son Güncellenme: 2021.01.02 02:12 - Kübra Coşar-pasif
A