Kışanak, Bahçeli'ye sert çıktı
Gültan Kışanak grup toplantısında Bahçeli'nin 'onun da zamanı gelecek' sözlerine sert çıktı...
2013.04.02 14:45 - Son Güncellenme: 2013.04.02 14:45 - Siyaset - HABER MERKEZİ
BDP Eşbaşkanı Gültan Kışanak BDP grup toplantısında konuşuyor. Kışanak'ın hedefinde MHP lideri Devlet Bahçeli var. Kürsüye çıktığı anda salondaki misafirlerin çoğunluğunun erkek olduğunu gören Kışanak, 'Bugün her zaman yaptığımız toplantımız kadın konuklarının eksikliği ile başlıyor.' dedi.
İşte Kışanak'ın konuşmasından satırbaşları;
Biz parlementoda toplumsal uzlaşı ve geleceğimizi yaratma konusunda ismi önemli değil yasayla komisyon kurulmasını istiyoruz. Herkesin makul bulabileceği bir isimle sorunlar çıktığınla ön açılılık olan bir yasayla komisyon kurabiliriz. İstersek parlementerlerden oluşan yasa kurabiliriz. Meclis dışında özerk bağımsız komisyon yine yasayla kurulabilir. İstersek özerk kurula parlementodaki siyasi partiler üye verirler. Bunun yasal dayanakları vardır. Tüm partilerin ön açıcı bir yaklaşımla bu konuyu değerlendirmelerini ve parlementonunda bu süreçte rolünü oynayacağı süreç oluşması yönünde çağrı yapıyorum. Bu süreci yasal dayanak ve parlementonun desteği ile bu süreci yürümek istiyoruz.
BAŞKALARININ B, C, D PLANI OLABİLİR AMA...
Kürt halkı da onurlu barışı, özgür yaşamı hak ediyor. Bunu yaşama geçirebilecek geçmişe sahiptir. Başkalarının b, c, d planları olabilir. Bizim tek planımız vardır. Örgütlenmek. Biz barış, çözüm, haklarımızı istiyoruz, diğer halklarla eşitlik içinde yaşayabiliriz diyoruz. Biz kendimize, direnişimize güveniyoruz.
MHP GENEL BAŞKANI IRKÇI SÖZLER SÖYLEMİŞTİR
MHP Genel Başkanı'nın 'Onun zamanı gelecek' söylemini unutmuyoruz. Bu kışkırtıcıdır. Bu beyanın düzeltilmesi gerekiyor. Bizim yaş kuşağımızda olanlar 80 öncesi çatışma ortamını hatırlar.Bu süreçlerden herkesin ders çıkartılması gerekir. Böyle ırkçı ayrımcı bir yaklaşım olamaz. Ben defalarca sokakta markette kendisini milliyetçi olarak tanıtıp gelen bu sorunu çözün diyen insanla konuştum. Kimse milliyetçiliği ırkçılık ve kışkırtıcılık olarak algılamasın.
BAHÇELİ'NİN İÇİ RAHAT MI?
Bu kişi sözünü lafını bilsin. Bir sözdür söyledim geçti diyemezsiniz. Bu sözü söyleyenlerin içi rahat mı? Böyle ayrımcı dil kullananların içi rahat mı? Biz MHP Genel Başkanını sorumluluğa davet ediyoruz. Herkes yaptıkları ve söyledikleri ile tarih karşısında sorumlu olacaktır.