Kırmızı ve beyaz ete zam kapıda

Kırmızı ve beyaz ete zam kapıda

Kırmızı ete beyaz et karıştırılmasını engelleyen yeni tebliğin üzerine üreticiler zam bekliyor.

2013.03.19 14:12 - Son Güncellenme: 2013.03.19 16:35 - Ekonomi - HABER MERKEZİ
A
Kırmızı ve beyaz ete zam kapıda

Et Üreticileri Birliği sektördeki son gelişmeleri değerlendirmek üzere toplandı. Sektörün gündeminde karma etin sınırlandırılmasını öngören Türk Gıda Kodeksi Et ve Et Ürünleri Tebliği vardı. Et Üreticileri Birliği Başkanı Mustafa Bılıkçı, 5 Mart'ta başlayan uygulamayı desteklediklerini söyledi.


BEKLENTİ YÜZDE 20

Ancak Mustafa Bılıkçı, piyasada dengeler oluşuncaya kadar fiyat artışlarının görülebileceğine de dikkat çekti. Bılıkçı, 'Ürünün kalitesinin ve standartlarının biraz daha artırılmasından dolayı belki ileride fiyatlara bir yansıma olacağını düşünüyoruz. Yüzde 10-20 oranında. Biz üreticiler olarak kesinlikle fiyatları artırmak istemiyoruz. Piyasanın şartlarına göre fiyatlar dengelenecektir diye düşünüyoruz" diye konuştu.

TAVUK ETİNE DAHA YÜKSEK ZAM

Bılıkçı tavuk eti ürünlerinde ise fiyat artışı daha fazla olacağını kaydetti. Bılıkçı, "Eskiden tavuk ürünlerine mekanik donmuş kıyma katılıyordu. Tavuk kıyması artık konmayacak. Yasaklandı. Dolayısıyla tavuk etinin daha kaliteli yerinden but, göğüs gibi yerlerinden salam sucuk sosis yapılabilecek. Bu nedenle de tavuk eti fiyatlarında ciddi bir artış olacağını düşünüyoruz' dedi.

 

 

Diğer Ekonomi Haberleri için tıklayın


2013.03.19 14:12 - Son Güncellenme: 2013.03.19 16:35 - HABER MERKEZİ
A