Kırmızı bültenle aranan elebaşı Arjantin'den Türkiye'ye getiriliyor!
Çeşitli ağır suçlardan kırmızı bültenle uluslararası düzeyde aranan organize suç örgütü elebaşı Serkan Kurtuluş'un Arjantin'de yakalanmasının ardından Türkiye'ye iade edileceği açıklandı. Kurtuluş'un bugün Türkiye'ye getirilmesi beklenirken, operasyonun Türkiye'nin yurt dışındaki organize suç yapılanmalarına yönelik mücadelesinin bir parçası olduğu bildirildi.
2026.08.14 15:03 - Son Güncellenme: 2026.08.14 15:04 - Güncel - HABER MERKEZİ
Türkiye'de hakkında yürütülen soruşturmalar kapsamında aranan Serkan Kurtuluş, güvenlik birimlerinin çalışmaları sonucunda Arjantin'de yakalandı. Kurtuluş'un yakalanmasının ardından iade süreci başlatılırken, bugün Türkiye'ye getirileceği duyuruldu.
İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, operasyonun Emniyet Genel Müdürlüğü Interpol Europol Daire Başkanlığı, KOM ve İstihbarat Başkanlıkları ile Adalet ve Dışişleri Bakanlıklarının koordinasyonuyla yürütüldüğü belirtildi.
Birçok suçtan kırmızı bültenle aranıyordu
Kurtuluş'un, tasarlayarak öldürme, kasten öldürme, suç işlemek amacıyla örgüt kurma ve silahlı yağma gibi çeşitli suçlardan kırmızı bültenle arandığı bildirildi.
Hakkındaki suçlamalar arasında ayrıca mevcut bir suç örgütünün oluşturduğu korkutucu güçten yararlanılarak birden fazla kişiyle silahlı şekilde tehditte bulunma ve zincirleme tehdit suçları da yer alıyor.
Türkiye'nin yurt dışındaki operasyonları sürüyor
Serkan Kurtuluş'un iade süreci, son günlerde yurt dışında yakalanarak Türkiye'ye getirilen diğer organize suç örgütü yöneticilerinin ardından geldi.
'Redkitler' organize suç örgütünün elebaşı Ferhat Delen ile 'Erdoğan Aykut' organize suç örgütünün elebaşı Erdoğan Aykut'un da Gürcistan'da yakalanarak Sarp Kara Hudut Kapısı üzerinden Türkiye'ye getirildiği açıklanmıştı.

"Devletimizin gücü sınırların ötesine de uzanır"
İçişleri Bakanlığı, organize suç örgütlerine yönelik mücadelenin hem Türkiye'de hem de yurt dışında devam edeceğini vurguladı.
Bakanlığın açıklamasında, organize suç örgütlerinin nerede saklanırsa saklansın güvenlik güçlerinden kaçamayacağı mesajı verilirken, Türkiye'nin suçluların yakalanması ve iadesine yönelik uluslararası çalışmalarını sürdüreceği belirtildi.
Açıklamada, operasyonlarda görev alan emniyet birimleri ile Adalet ve Dışişleri Bakanlığı personeline teşekkür edilirken, organize suç yapılanmalarına karşı yürütülen çalışmalara kararlılıkla devam edileceği ifade edildi.