Kirby: Uçak verilmemiş, üzgünüm
ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) Sözcüsü John Kirby, dün diğer ülkelerin Ukrayna'ya savaş uçağı verdiğine ilişkin yaptığı açıklamayı geri alarak, "Geçmiş zamanda onlara uçak verildiğini söylerken yanılmışım. Hatadan dolayı üzgünüm" dedi.
2022.04.21 01:02 - Son Güncellenme: 2022.04.21 01:02 - Dünya - HABER MERKEZİ
ABD Savunma Bakanlığı Sözcüsü John Kirby dün yaptığı açıklamada, diğer ülkelerin Ukrayna'ya yedek parçaların yanı sıra savaş uçağı verdiğini ifade etmişti. Bugün düzenlediği basın toplantısında dün Ukrayna'ya uçak verildiğine dair kullandığı ifadeleri geri alan Kriby, "Geçmiş zamanda onlara uçak verildiğini söylerken yanılmışım. Hatadan dolayı üzgünüm" dedi.
Kirby, "Bununla birlikte, Ukraynalılar ABD'nin koordinasyonu ve tedariki yoluyla haftalar önce filolarında iki ila üç uçaktan daha fazla sabit kanatlı uçağı faaliyete geçirebilecekleri kadar yeterli yedek parça ve ek ekipman aldılar" ifadelerini kullandı.
Ukrayna, Rus işgalinin başlamasından yaklaşık iki ay sonra hava kuvvetlerini çalışır durumda tutmakla kalmayıp, aynı zamanda uçakları tamir ederek ve envanterine ekleyerek müttefiklerini ve askeri uzmanları şaşırttı. Ukrayna, Rus güçlerini püskürtmek için müttefiklerinden defalarca savaş uçağı talep etti.
Öne Çıkan Galeriler

Öne Çıkan Videolar
-
06:27
-
01:15
-
00:59
-
00:11
-
03:55
En Çok Okunanlar
- Belediyeden çalışanlarına rekor zam! 47...
- Bursaspor 3 puanı, 4 golle aldı!
- Yasa çıkacak diye fiyatları katlandı!...
- Eşcinsel olduğunu açıklayan imam öldürüldü
- Milyonlarca emekliyi üzecek haber!...
- Promosyon ödemeleri 27 bin TL'yi buldu:...
- Kira gibi rakamlar 'Kanunda açık, kiracı...
- Bursa'da kavgayı ayırmak isterken bıçaklandı
- 1 buçuk milyon TL'si yandı!
- "Allah'ın gönderdiği zatım" diyen gizemli...
- Bursa'da kavgayı ayırmaya çalışırken bir...
- Günlük 1083 TL ödeniyor! Başvuru yağıyor...
- Bursa'da kış uykusunu unutan ayılar...
- Sokak ortasında eski eşini bıçakladı
- Bursa'da kamyonete çarpmamak için manevra...